Iz Mađarskog biciklističkog saveza već najavili da će dio priprema za Olimpijadu u Tokiju 2020. održati u Osijeku.

Osijek je poznat kao grad ekstremnih sportova, ponajprije zahvaljujući manifestaciji „Pannonian Challenge“ koja iz godinu u godinu okuplja veliki broj sudionika. Osječki je skate-park zasigurno jedan od najboljih u ovom dijelu Europe što su potvrdili i sami natjecatelji i suci koji svakoga ljeta dolaze na spomenuto natjecanje.

Da je uistinu tako, svjedoči i želja Mađarskog biciklističkog saveza da pripreme za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju realizira upravo na prostoru lijeve obale rijeke Drave. Naime, u Japanu će BMX i skateboard i službeno postati dio olimpijske obitelji, što je, dakako, velika motivacija i svima u Osijeku koji se bave ovim sportom.

U planu izgradnja BMX Race staze

U udruzi „Pannonian“ često ističu kako je naš skate-park jedini odgovarajući poligon u regiji za pripreme budućih olimpijaca, što su, eto, prepoznali i Mađari. Da bi kompleks bio potpun, u planu je i izgradnja BMX Race staze, potvrdio je voditelj projekta „Panonnian Challenge“ Jurica Barać.

Vizija izgradnje osječkog skate-parka počiva upravo na ideji kompleksa za urbane sportove, gdje će se tijekom cijele godine održavati kampovi i treninzi za nove olimpijske sportove. Nadamo se da će se uz mađarski savez pridružiti i drugi regionalni savezi jer će uvjeti treniranje zasigurno biti idealni, rekao je Barać.