Osječanke su pod vodstvom Miroslava Đekića osvojile brončanu medalju na „Novogodišnjem festivalu odbojke“.

 

U Novom Sadu je od 4. do 6. siječnja održan osmi međunarodni „Novogodišnji festival odbojke“ u šest kategorija. Natjecale su se pionirke, kadetkinje, pioniri i pionirke A te kadeti i kadetkinje A. Ukupno je na ovom turniru nastupilo 66 ekipa iz četiri države. Zapažen uspjeh ostvarile su kadetkinje ŽOK Osijek, djevojke rođene 2001. godine.

Bile su u skupini s Batajnicom, Klekom,, Volley teamom i Blok autom, uz tri ostvarene pobjede i dva poraza. Potom je uslijedilo četvrtfinale protiv Inđije iz Rume i trijumf od 2:1 u setovima, što je mladim Osječankama omogućilo ulazak u polufinale, među četiri najbolja sastava, a to su sve od reda bili klubovi koji su s Osijekom igrali u istoj skupini.

Bolje i od ekipe domaćina

U borbi za finale bolji od naših djevojaka bio je odličan sastav OK AS Batajnica koji je u polufinalnom dvoboju slavio s 2:0, a na kraju je slavio i u finalu te zasluženo osvojio prvo mjesto. Utakmicu za brončano odličje osječke su odbojkašice odigrale opušteno i kvalitetno te su bez problema, rezultatom 2:0 u setovima, pobijedile ekipu OK NS Volley Team – Star iz Novoga Sada.

Za kadetkinje ŽOK Osijek nastupale su: Iva Vuica, Lana Nikolić, Lucija Lizatović, Nora Đurić, Karla Vuica, Nika Bilić, Mia Kainz, Ivana Lovrić, Ira Merkaš, Anamarija Kurtović i Matea Tomas. Ekipu je vodio trener Miroslav Đekić uz asistenciju Vanje Jakšetić i Alena Veselića, a u stožeru je bio i fizioterapeut Antonio Anić.