Naši košarkaši imaju isti broj bodova kao i njihov suparnik, pa im je pobjeda važna za mirniji nastavak sezone.

Tijekom ove subote neke od osječkih prvoligaša očekuju i važni i zanimljivi ogledi u borbi za prvenstvene bodove. Primjerice, košarkaši Vrijednosnica Osijek ugostit će momčad Zagreba u 14. kolu HT Premijer lige. Susret u dvorani Gradski vrt počinje u 17 sati, a kako je riječ o susjedima na ljestvici, s jednakim brojem osvojenih bodova (15), jasno je da bi Osječanima pobjeda puno značila za nastavak sezone. Do sada su i „Brokeri“ i Zagrebaši tri puta ostvarili pun pogodak, vidjet ćemo tko će ovaj puta biti bolji i uspješniji.

Odbojkašice žele četvrtu pobjedu

Odbojkašice Osijeka, trenutno sedme na tablici Superlige, od 20 sati dočekuju ekipu Kaštele Cemex koja je na četvrtom mjestu. Riječ je o susretu 13. kola u kojem će Osječanke, u čijim redovima više nema ni Katarine Bilić koja je odlučila završiti karijeru, nastojati ostvariti svoju četvrtu pobjedu, pozivajući navijače u Gradski vrt.

Četvrtoplasirana momčad Murse igrat će u gostima kod Siska, izravnog konkurenta za play-off. Osječani trenutno imaju bod više i ako bi i ovaj puta osvojili bodove, napravili bi značajan iskorak prema zacrtanom cilju. U državnom prvenstvu stolnotenisača, šestoplasirani Vodovod Osijek u 11. kolu ugošćuje Split od kojega je objektivno bolji, što potvrđuje i tablica. Šanse za doigravanje i dalje postoje, stoga je važno izboriti pobjedu. Početak je u 17 sati u dvorani za „pingić“ kompleksa Gradski vrt.

Foto: ŽOK Osijek