Pobjede su ostvarili košarkaši našeg prvoligaša, odbojkaši Murse, odbojkašice Osijeka i osječki stolnotenisači.

Svi su osječki prvoligaši u subotnjim nastupima ostvarili pobjede i na tomu im čestitamo! Košarkaši Vrijednosnica Osijeka svladali su momčad Zagreba u 14. kolu HT Premijer lige rezultatom 76:71. Osječani su bili bolji u prvoj četvrtini, a uvjerljivu su prednost stekli u drugoj dionici susreta koju su dobili sa 22:8. I treća je četvrtina protekla u znaku našeg prvoligaša, da bi u posljednjih 10 minuta gosti iskoristili opuštenost svoga protivnika i opasno se približili, ali je na kraju ipak bilo pet koševa razlike u korist „Brokera“. Vrijednosnice Osijek sada su na devetom mjestu u konkurenciji 13 hrvatskih prvoligaša, a učinak im je 4-9 u 13 odigranih susreta.

Odbojkašice iznenadile Kaštelu Cemex

Važnu pobjedu u borbi za play-off ostvarili su odbojkaši Murse koji su svladali izravnog konkurenta, momčad Siska i to na njegovom terenu. Osječka momčad pritom nije izgubila niti jedan set (25:21, 25:20, 25:21), što znači da su izabranici Davora Meringera odigrali najbolje kada je to bilo najpotrebnije. Mursa je zadržala četvrto mjesto koje vodi u doigravanje i trenutno ima bod više od Centrometala koji joj je prvi pratitelj na ljestvici.

Uspješne su bile i odbojkašice Osijeka jer su na domaćem parketu svladale četvrtoplasiranu Kaštelu Cemex s 3:2 u setovima (25:23, 17:25, 25:27, 25:16, 15:7). Naše djevojke imaju četiri pobjede i devet poraza i trenutno su na šestoj poziciji među osam najboljih klubova Superlige. Na kraju ćemo pohvaliti i stolnotenisače Vodovod Osijeka jer su u Gradskom vrtu svladali Split s maksimalnih 4:0 i s petoga mjesta i dalje imaju pravo gledati prema play-offu. Naime, stepenicu više je Pula koja ima samo bod prednosti, odnosno pobjedu više.

Foto: KK Vrijednosnice Osijek