I nogometaši Osijeka gledali su na TV-u završni meč našeg najboljeg tenisača i legendarnog Švicarca.

Nedjeljno prijepodne za većinu nogometaša Osijeka protekao je u gledanju i žučnom komentiranju teniskog finala iz Melbournea i bodrenju našeg Marina Čilića pred TV ekranima. Najglasniji su već po običaju bili Mirko Marić, što je i razumljivo jer je kao i Čilić iz Hercegovine, te Mile Škorić i Benedik Mioč.

Nažalost, Roger Federer je rastužio i najboljeg hrvatskog tenisača i njegove navijače jer je još jednom bio prejak za Čilića. Nakon tri sata i dvije minute igre Švicarac je u svom 30. Grand Slam finalu stigao do jubilarnog 20. trofeja i ponovno oduševio svojom lakoćom pobjeđivanja. U pet setova bilo je 6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1 za 36-godišnjeg Federera koji je šesti puta u karijeri pobjednik Australian Opena, čime se izjednačio s Novakom Đokovićem i legendarnim Australcem Royom Emersonom.  

Čiliću treće mjesto za utjehu

Nedjeljno finale bilo je već 145. u sjajnom teniskom opusu neuništivnog Rogera, a u Melbourneu je stigao do svog 96. naslova, dok je Marin Čilić ostao na 17 pobjedničkih trofeja iz 31 nastupa u finalima ATP i Grand Slam turnira. Deveta pobjeda nad Čilićem u njihovom desetom međusobnom dvoboju, Federeru je donijela i novčanu nagradu od četiri milijuna australskih dolara, dok je Čilić zaradio upola manji iznos.

No, prvi hrvatski reket je na ovom prestižnom turniru osvojio 1.200 bodova plasmanom u finale, pa će od ponedjeljka biti treći tenisač svijeta na službenoj ATP ljestvici. Nimalo ne dvojimo da će njegovih velikih finala biti još, a neće ni Federer igrati vječno...

Foto: Australian Open 2018