Ćorić je u prvom meču bio bolji od Pospisila, dok je potom Galović izgubio od Shapovalova.

Nakon prvog dana dvoboja Svjetske skupine Davis Cupa između teniskih reprezentacija Hrvatske i Kanade, rezultat je izjednačen 1-1.

Prvo je Borna Ćorić slavio protiv Vaseka Pospisila s 3:6, 6:2, 6:3 i 6:2 pred više od 2.000 gledatelja u osječkoj dvorani Gradski vrt. Naš je 21-godišnji reprezentativac opravdao ulogu favorita i nakon što je izgubio prvi set, potpuno je preuzeo kontrolu igre i više nije bilo upitno da će na kraju pobijediti. Potom je 18-godišnji Denis Shapovalov svladao Viktora Galovića sa 6:4, 6:4, 6:2 i izjednačio rezultat.

Subota donosi meč parova

Najbolji rangirani kanadski tenisač u Osijeku prvi je 'break' napravio odmah na početku dvoboja, a u drugom setu je oduzeo servis Galoviću za vodstvo 5-4. Naš je igrač poveo 2:1 u trećem setu, ali je Shapovalov nizom od pet gemova priveo meč kraju i opravdao status prvog igrača svoje reprezentacije.

Subotnji dvoboj parova također počinje u 14 sati, a izbornici do sat vremena prije početka meča mogu promijeniti igrače koje su nominirali u četvrtak na ždrijebu. Podsjećamo da se Željko Krajan tom prilikom odlučio za Ivana Dodiga i Franka Škugora, a Kanađanin Frank Dancevic za Daniela Nestora i Vaseka Pospisila.

Foto: Borna Čorić