Iako su Kanađani imali vodstvo od 2-0 u setovima, na kraju je naš dvojac uspio doći do vrlo važne pobjede.

Marin Čilić i Ivan Dodig senzacionalnim su preokretom pobijedili Kanađane Daniela Nestora i Vaseka Pospisila s 2:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2 u subotnjem dvoboju parova u uzavreloj atmosferi osječkog Gradskog vrta. Na taj su način hrvatsku Davis Cup reprezentaciju doveli na korak od pobjede i plasmana u četvrtfinale Svjetske skupine. 

Najavljenom zamjenom Čilić umjesto Škugora, hrvatski izbornik Željko Krajan poslao je na teren par koji je iza sebe imao tri uzastopne pobjede u Davis Cupu. No, naš je dvojac naletio na vrlo raspoložene suparnike u Nestoru i Pospisilu, koji su od prvoga poena pokazali snagu. Kada je kanadski par treći puta u meču osvojio gem na servis Ivana Dodiga te poveo 4:1 u trećem setu, malo je bilo onih koji su vjerovali u preokret. Srećom, Dodig i Čilić nisu odustajali. Spojili su nekoliko dobrih reterna, stigi i do prvog 'breaka', a potom i do smanjenja rezultata.

U nedjelju odluka o pobjedniku

Većina od oko 3.000 gledatelja u Gradskom vrtu, osim onih 60-ak s kanadskim navijačkim rekvizitima, oduševljeno je pozdravila povratak u život hrvatskog dvojca. Potom je proradio i Čilićev retern i meč je otišao u peti set u kojem su naši reprezentativci nastavili igrati odlično i nakon tri sata i 20 minuta uspjeli doći do velikog preokreta i važnog boda za Hrvatsku.

Odluka o pobjedniku i plasmanu u četvrtfinale može pasti već u prvom nedjeljnom dvoboju, u kojem će se prvi puta sastati Borna Ćorić Denis Shapovalov. Ne uspije li 21-godišnji Zagrepčanin donijeti pobjednički bod, Marin Čilić će zamijeniti nominiranog Viktora Galovića i prvi puta u karijeri dobiti priliku igrati peti, odlučujući meč u Davis Cupu. Nedjeljni program također počinje u 14 sati.

Foto: Davis Cup by BNP Paribas