Naši odbojkaši imaju se priliku sasvim približiti drugoplasiranoj Ribola Kašteli.

Vikend osječkih prvoligaša započela je momčad Osijek Kelmea koja je gostovala u Dubrovniku u nastavku Prvenstva Hrvatske u futsalu. Domaći je Square ostvario uvjerljivu pobjedu od 5:0 nad Bijelo-plavima i tako se odvojio na tri boda prednosti.

Odbojkaši Osijeka u razigravanju prve jakosne skupine državne Superlige u nedjelju gostuju kod momčadi Rijeke koju su u srijedu u Gradskom vrtu svladali s maksimalnih 3:0 u setovima. U slučaju osvajanja nova tri boda, Osječanima se pruža prigoda da se drugoplasiranoj Ribola Kašteli primaknu samo na bod zaostatka, ukoliko bi prvak ostao bez bodova na gostovanju kod vodeće Mladosti u Zagrebu, koja do sada nije izgubila nijednu prvenstvenu utakmicu.

U goste će ove nedjelje i odbojkašice Osijeka koje u drugoj jakosnoj skupini igraju protiv Nove Gradiške gdje se očekuje pobjeda nad ekipom koja je posljednja na tablici.

Stolnotenisači u derbiju s Varaždincima

Vrlo važan nastup u Prvenstvu Hrvatske ove će subote imati stolnotenisači Vodovod Osijeka. Momčad Dragana Kneževića gostuje kod drugoplasiranog Starra u Varaždinu koji je, uz dubrovački Libertas i najveći kandidat za osvajanje titule prvaka. Varaždinci trenutno imaju dva boda više od našeg prvoligaša koji je na trećoj poziciji, pa će to biti i derbi 15. kola.

Kada je riječ o kuglanju, momčad Kandita danas od 14 sati i 30 minuta dočekuje Bjelovar na Pampasu, dok će Osijek gostovati kod splitskog Poštara. Kuglačice Osijeka ’97 igraju u gostima kod ekipe Vrbovskog.

 

Foto: MOK Mursa