Osječki odbojkaši su i u drugoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja za prvaka ostvarili sigurnu pobjedu

Odbojkaši Murse „dvokorakom“ su izborili plasman u polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske. Osječani su i u gostima kod Siska izborili pobjedu u drugoj četvtfinalnoj utakmici play-offa, ovaj puta rezultatom 3:1 u setovima i potvrdili da su bolja momčad od Siščana.

Opet su učenici trenera Davora Meringera bili raspoloženi za igru, pa je domaćin ostao bez pravih izgleda da izbjegne poraz. Podsjetit ćemo da je u prvom ogledu, odigranom u Gradskom vrtu, bilo maksimalnih 3:0 za momčad našeg prvoligaša. Mursa će već u srijedu, 21. ožujka, igrati u prvom polufinalnom dvoboju u gostima kod aktualnog prvaka, kaštelanske Mladosti Ribola Kaštele.

Osječanke startale „osmicom“ u Pregradi

Nakon zimske stanke, borbu za bodove nastavile su nogometašice Osijeka. One su u gostima kod Pregrade slavile sa 8:0 i tako zadržale stopostotan učinak sa svih deset pobjeda od početka sezone. Momčad Osijek Kelmea odigrala je, u dvorani Zrinjevac, neriješeno 3:3 protiv šibenske Crnice s kojom je konkurent u borbi za doigravanje Prvenstva Hrvatske u futsalu. Osječani su bili na rubu poraza, no 15-ak sekundi prije kraja susreta su ipak uspjeli izboriti vrijedan bod.

Košarkaši Vrijednosnica Osijek su u HT Premier ligi prošloga vikenda bili slobodni i u iščekivanju su domaćeg ogleda s Cibonom, a nisu igrali ni stolnotenisači Vodovod Osijeka. Kuglači Osijeka svladali su Rijeku rezultatom 7:1, momčad Kandita bila je bolja od Velebita u Otočcu sa 6:2 dok je ženska ekipa Osijeka ’97 također igrala s Rijekom i slavila s 5:3.