U središnjoj utrci na 21,1, kilometar pobijedio je Mađar Nagy, a trčali su i građani, ponovno na pet kilometara.

U našem je gradu održan 14. po redu Osječki Ferivi polumaraton koji je i ovaj puta okupio više od tisuću sudionika i u mnogim kategorijama imao rekordan broj onih koji su se u subotu pojavili na startu, na Trgu Ante Starčevića.

Građani su opet trčali na 5 kilometara pod nazivom „Jel' trčiš, lega?“, a u središtu pozornosti bila je utrka na 21,1 kilometara u kojoj je startne brojeve preuzelo 696 trkača iz raznih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja. Najviše uspjeha imao je raniji pobjednik Osječkog polumaratona, Mađar Tamas Nagy koji je ovu dionicu istrčao u vremenu 12:09,38.

Cilj je ponovno ostvaren

Zanimljive su bile i utrke mlađih kategorija, a trčali su i dječaci iz Škole nogometa NK Osijek koji je i ove godine bio partner organizatoru: Maraton klubu Hrvatski sokol i glavnom sponzoru Ferivi sportu. Još jednom se potvrdilo da trčanje nije samo sportska disciplina nego zdrav način života koji pridonosi poboljšanju kondicije i vitalnosti, također i smanjenju stresa. Uz lijepo i ugodno druženje svakako je ispunjen cilj održavanja ovakve manifestacije.