Popularni FEBIRE biti će održan od 8. do 10. lipnja, a kotizacija po sudioniku iznosi 50 kuna

Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije u suradnji s Hrvatskim savezom sportske rekreacije "Sport za sve" i Sportskom zajednicom Osječko-baranjske županije organizira 13. Hrvatski festival biciklističke rekreacije FEBIRE. Festival će biti održan u razdoblju od 8. do 10. lipnja. FEBIRE je sportsko – rekreacijski te turističko - kulturni projekt namijenjen svim generacijama. Cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravoga života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu.

Očekuje se 300 biciklista

Naglasak je na drugom danu ove manifestacije (subota, 9. lipnja), kada će biciklisti sudjelovati u vožnji na rutama Osječko-baranjske županije s polascima iz Osijeka, Belišća i Belog Manastira, a zajednički cilj dolaska je u Zlatnoj Gredi. Dužina biciklističkih ruta je 30, odnosno 60 kilometara te su predviđene okrijepne stanice, na kojima će sudionicima biti osigurano osvježenje. Očekuje se dolazak 300 biciklista s područja cijele Hrvatske. Iznos kotizacije po sudioniku iznosi 50 kuna, a uključuje startni broj, majicu, okrijepu, piće dobrodošlice, ručak (jedna porcija), sudjelovanje u tomboli, poklon sponzora, mogućnost prijevoza bicikla iz Zlatne Grede kao i mogući prijevoz autobusom s ciljnog odredišta.

Može i bez kotizacije

Kotizaciju je potrebno uplatiti najkasnije do 6. lipnja te na e-mail rekreacija.obz@gmail.com poslati potvrdu o uplati. Žiro račun je HR0725000091101389441 sa svrhom: „Ime i prezime sudionika - FEBIRE”. Uplata kotizacije nije nužna što se tiče samoga sudjelovanja, samo što u tom slučaju za te bicikliste nema osiguranog ručka i poklona sponzora.