Središnji je dan u subotu, 9. lipnja, kada će biciklisti s tri lokacije krenuti prema cilju u Zlatnoj gredi

Počeo je Hrvatski festival biciklističke rekreacije (Febire) i to Simpozijem na temu „Doping u vrhunskom sportu“ u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora. U petak, 8. lipnja, na Srednjoškolskom igralištu predviđen je start Dječje biciklijade za polaznike osječkih vrtića s početkom u 9 sati. Školska biciklijada za učenike osnovnih i srednjih škola istoga dana starta ispred Veslačkog kluba Iktus na Promenadi. Prijave se primaju od 15,30 sati, a start je u 16,30.

Središnji je dan u subotu kada će se održati najvažniji i najzanimljiviji dio spomenutog Festivala. Već od 8 sati ujutro primat će se prijave, a svečano otvorenje je planirano za 10 sati.

Polasci iz Osijeka, Belišća i Belog Manastira

Deset minuta kasnije biciklisti će krenuti sa starta na Trgu Svetog trojstva prema 30 kilometara udaljenoj Zlatnoj gredi. Druga grupa biciklista kreće  iz Belišća s Vijenca dr. Franje Tuđmana, za odredište će također imati Zlatnu gredu (okrijepna stanica im je Beli Manastir), a ruta će im biti dugačka 55 kilometara.

Za njih se prijave primaju od 9 sati, a start će biti sat vremena kasnije. Treća skupina će startati iz Belog Manastira, ispred tamošnje Nastavno-sportske dvorane s početkom točne u podne, dok se prijave primaju sat vremena ranije. Udaljenost je u ovome slučaju 30 kilometara.

Nedjeljna Obiteljska biciklijada

Sve će bicikliste na cilju u Zlatnoj gredi čekati zabavni program s tombolom. U nedjelju, 10. lipnja, na programu je Obiteljska biciklijada ulicama našeg grada koja će krenuti s Trga Svetog trojstva u Tvrđi.

Prijave se primaju od 16 sati, a u 17 je start bicikliranja i obilaska gradskih znamenitosti uz turističkog vodiča. Istoga dana u 19 sati počinje Filmski festival u sklopu Osječkog ljeta mladih koji će se održati u Klubu „Vega“ u Tvrđi.