Za učenike u dobi od 9 do 14 godina organizirane su brojne sportske aktivnosti, većina njih na Srednjoškolskom igralištu.

Grad Osijek i njegov Školski-sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga organizatori su Ljetnog sportskog kampa „Srednjika 2018“. U Kampu sudjeluju djeca uzrasta od 9 do 14 godina, a održava se na terenima Srednjoškolskog igrališta, na streljani i kuglani Pampas te na Gradskim bazenima.

Sve sportske aktivnosti provode licencirani treneri, a izvan njih o djeci skrbi stručno osoblje. U petak je završila druga smjena od ukupno četiri, treća je na rasporedu od 2. do 6., a četvrta od 9. do 13. srpnja.

Predavanje našeg fizioterapeuta

Cilj je stjecanje novih znanja i vještina, odlučnosti, borbenosti i upornosti, razvijanje ljubavi prema sportu i sportskih navika, boravak u novom okruženju i navikavanje na timski rad te učenje sportskom ponašanju i fair-playu. Polaznici će pritom igrati nogomet, rukomet, košarku, odbojku, odbojku na pijesku, vježbati gimnastiku, baviti se streljaštvom, karateom i judom, igrati badmintom, kuglati i plivati.

Osim tih aktivnosti, organizirane su i radionice koje uključuju razgovore sa sportašima,, sportskim liječnicima, nutricionistima i fizioterapeutima. Predavanje je održao i fizioterapeut Osijeka II Nikola Ivković koji je djeci govorio o zdravom načinu života, važnosti bavljenja sportom, prevenciji ozljeda i pripremi tijela i mišića za sportske aktivnosti i napore.