Godinu dana su Osječanke igrale na drugoligaškim terenima, a iduće sezone ih čekaju prvoligaške utakmice.

Rukometašice Osijeka u novoj će sezoni zaigrati u prvoligaškoj konkurenciji. Nakon godinu dana izbivanja te nastupa u Drugoj ligi, Osječanke se vraćaju u hrvatsku elitu ženskog rukometa, budući da je Zelina, kao najbolji drugoligaš, odustala od natjecanja u Prvoj ligi, pa je ŽRK Osijek dobio tu mogućnost jer je zauzeo drugo mjesto na tablici.

Pripreme počinju 6. kolovoza

Prvenstvo će početi 15. rujna, a naše će djevojke prvi susret odigrati s državnim prvakinjama, koprivničkom Podravka Vegetom u dvorani Zrinjevac.

Veseli nas povratak u najjaču konkurenciju. Pripreme bi trebale početi 6. kolovoza, a na mjesto trenera nakon jedne polusezone vraća se Jelena Crnov, dok će Zdravko Lovač ostati u stručnom stožeru, kao trener vratarki. Radimo na nekim igračkim pojačanjima, računajući da bismo mogli dovesti dvije, tri kvalitetne igračice, a još ne znamo hoće li netko iz sadašnjeg kadra izraziti želju za odlaskom. Važna nam je spoznaja da bi nas Grad trebao pratiti u smislu financijske i logističke potpore, pa vjerujem da ćemo zadržati prvoligaški status, rekao je sportski direktor ŽRK Osijek, Goran Crnov.