NK Čepin je trenutno vodeća momčad Treće HNL Istok što je plod dugogodišnjeg organiziranog i kvalitetnog rada.

Kada netko slavi 90. rođendan, čestitke su uistinu posebne! U ovom slučaju to se odnosi na NK Čepin, osnovan još daleke 1928. koji od tada neprekidno djeluje. Slavljenik je na svoju veliku obljetnicu pozvao Nogometni klub Osijek, kako bi trećeligaš i prvoligaš odigrali prijateljsku utakmicu na čepinskom stadionu. Čepinčani će sigurno pamtiti ovaj dvoboj jer su ne samo ugostili Bijelo-plave, nego su ih i pobijedili s 1:0 golom kojega je postigao Brlić…

Hvala osječkom prvoligašu!

Prije utakmice razmijenjeni su pokloni, a nakon susreta je domaćin organizirao i večeru uz tamburaše i prigodno druženje.

NK Čepin je, što bi se reklo, „mladi starac“. Veliko nam je zadovoljstvo što nam je proslavu uveličao naš jedini slavonski prvoligaš svojim dolaskom na prijateljsku utakmicu. Ipak je to regionalni lider i momčad koja puše za vratom lideru na prvenstvenoj ljestvici HNL-a. Bio je to uistinu lijep sportski događaj u kojemu su gledatelji, vjerujem, mogli uživati. Osim toga, djeca su imala priliku upoznati svoje idole. Vidjeli ste i sami koliko ih je bilo ispred Osijekove svlačionice da bi se fotografirali i uzeli autograme, rekao je Ivan Žeravica, predsjednik čepinskog trećeligaša.

Plod dugogodišnjeg rada

U Čepinu se uvijek igrao dobar nogomet, a brojne su generacije ostvarivale zadovoljavajuće rezultate u uvjetima i okolnostima koje su pratile rad ovoga kluba.

Naš klub ima zavidnu sportsku povijest. Ovaj naš aktualni uspjeh je plod dugogodišnjeg rada i dobre organizacije i nadam se da to svi skupa prepoznaju. Imajući u vidu da nam je ovo tek druga uzastopna sezona u Trećoj ligi, sve su nas ugodno iznenadili rezultati i trenutni plasman. Nismo baš očekivali da ćemo biti lideri, no to nam daje dodatni vjetar u leđa. Trebamo raditi još više s našim mladim igračima i generacijama koje dolaze. Nadamo se da će ti dečki ostvarivati još veće uspjehe i puniti tribine našeg stadiona, a one najbolje, dakako, želimo vidjeti u dresu NK Osijek, poručio je Žeravica.