Domaćin je imao tri odlične prigode u prvom dijelu, a u samoj završnici utakmice i greda je spašavala Modre…

Dojam – Osijek je, unatoč svim svojim problemima sa izostancima ipak prevelikog broja igrača (posljednji je na dan utakmice otpao Bočkaj koji je dobio vodene kozice), vrlo dobro odradio prvo poluvrijeme. Bio je bolji i opasniji od Dinama, stvorio je tri odlične prigode koje, nažalost, nije iskoristio. I onda se domaćinu, u drugom dijelu, dogodilo ono najgore u nogometu. Protivnik je poveo iz svoje prve ozbiljnije šanse i otvorio si put ka pobjedi. Šteta što Lončar umjesto grede u finišu susreta nije pogodio mrežu za izjednačenje koje je Osijek po prikazanome i zaslužio. Modri su osvojili bodove prvenstveno zahvaljujući individualnoj kvaliteti ponajboljih igrača HNL-a, Gavranovića i Olma koji su odlično reagirali prilikom postizanja pogodaka.

Potez i akcija – Potez je svakako prodor Olma nakon prekinute Osijekove akcije ispred Dinamova šesnaesterca. Pretrčao je Španjolac više od polovice terena uz odličnu kontrolu loptu i onda vrlo mirnu i sigurnu završnicu u posljednjim minutama utakmice za konačnih 0:2. Što se, pak, akcije tiče, izdvajamo onu iz 18. minute kada je Hajradinović lijepo „podvalio“ loptu Grgiću na desnom krilu, uslijedio je idealan centaršut na glavu Lončara čiji je udarac praktički obranio naš napadač Marić kojega je lopta pogodila na dva metra od vratara Livakovića koji je već bio svladan…

Ambijent – Bilo je najviše publike od početka sezone u Gradskom vrtu i već je to, samo po sebi, vrijedno pozornosti i još poneke rečenice u odjavi derbija. Na tribinama se okupilo 8.127 gledatelja i dekor je zaista bio lijep. Navijači su prepoznali kvalitetu obje momčadi i nisu propustili utakmicu koju smo svi zajedno željno iščekivali. Pružili su glasnu podršku svome klubu i samo je magla pokvarila ugođaj jer je uistinu bilo teško vidjeti sve ono što se u takvim okolnostima događalo na terenu… Bilo bi lijepo kada bi se češće igralo u takvom ambijentu i nadamo se još ponekoj sličnoj atmosferi na osječkom stadionu u nastavku sezone.