Na svom će terenu ovoga vikenda igrati osječke košarkašice i jedan od naših kuglačkih prvoligaša.

Nastavljamo praksu najave nastupa ostalih osječkih prvoligaša u njihovim prvenstvenim utakmicama koje im slijede tijekom vikenda. Momčad Osijek Kelmea večeras (petak) ide na najteže moguće gostovanje jer će joj domaćin biti Novo vrijeme Apfel, lider na tablici i prvak Hrvatske koji je prejak suparnik za Osječane kojima, nažalost, nikako da krene, pa su i nadalje posljednji. Košarkašice Murse igrat će subotu kod kuće protiv Zagreba, a susret u dvorani Jug počinje u 14 sati. Naše djevojke žele pružiti ne samo što jači otpor favoriziranom takmacu, nego ga i pokušati iznenaditi, ako to ikako bude moguće.

Važan dvoboj za naše stolnotenisače

U Superligi odbojkaša Mursa jako teško može nešto izvući u gostima kod zagrebačke Mladosti koja pobjeđuje u svim utakmicama domaćeg prvenstva, pa je i u subotnjem derbiju veliki favorit. Puno više izgleda imat će ženska ekipa Osijeka koja putuje u Split gdje se u nedjelju sastaje s istoimenim domaćinom. Vrlo važan dvoboj očekuje stolnotenisače Vodovod Osijeka na gostovanju kod Dugog Sela. Naime, osječki je klub u borbi za opstanak, i dalje u opasnoj zoni, pa mu je svaki bod dragocjen, a protivnik im je iz kvarteta najboljih hrvatskih klubova…

Rukometašice dobile novo pojačanje

Rukometašice Osijeka predstavile su svoje novo igračko pojačanje iz Srbije. To je Zorana Milić koja bi svojim novim suigračicama trebala biti značajna pomoć u očuvanju prvoligaškog statusa. Iduća prepreka u borbi za bodove je ekipa četvrtoplasiranog Bjelovara koja će u subotu ugostiti Osječanke. U kuglačkom prvenstvu Hrvatske ulogu domaćina ove subote ima momčad Kandita koja od 16 sati na Pampasu dočekuje Velebit iz Otočca. Za razliku od „Slatkih“, Osijek će ovaj puta u goste zagrebačkom Medveščaku.