Naši košarkaši u nedjelju od 18 sati u dvorani Gradski vrt igraju protiv drugoplasirane momčadi HT Premier lige.

Osim našeg NK Osijek, još će devet gradskih prvoligaša predstojećeg vikenda u borbu za prvenstvene bodove. Pritom će ljubitelji sporta vjerojatno u nedjelju iskoristiti dvostruki, vrlo zanimljiv program u kompleksu Gradski vrt. Znamo da Bijelo-plavi od 15 sati dočekuju Lokomotivu, a tri sata kasnije u susjednoj dvorani igrat će košarkaši Vrijednosnica Osijek i Zadra. Gosti su drugoplasirani u HT Premier ligi, a „Brokeri“ su šesti i sigurno će učiniti sve kako bi iznenadili favoriziranog protivnika.

Važni ispiti košarkašica i rukometašica

Istoga dana će košarkašice Murse, ali u dvorani Jug (17 sati), odigrati vrlo važnu  utakmicu u borbi za opstanak. Suparnik im je ekipa Požege koja ima samo jednu pobjedu više u odnosu na Osječanke. Naše djevojke imaju napokon prigodu osvojiti iznimno važne bodove i tako povećati šanse da zadrže prvoligaški status. Također, iznimno važan dvoboj očekuje i rukometašice Osijeka. One u subotu gostuju kod Dalmatinke u Pločama. Domaćin je bolje plasiran, no ekipa trenerice Jelene Crnov nije bez izgleda. U slučaju pobjede, Dora Lacković i suigračice bi napokon „pobjegle“ s pretposljednjeg mjesta na tablici što im je svakako veliki motiv.

Stolnotenisači priželjkuju iznenađenje

Odbojkaši Osijeka u subotu su u gostima kod bolje plasirane Rijeke koja nije nepobjediva na svom parketu, iako je zasigurno neugodan protivnik. Puno lakšu zadaću na domaćem parketu imat će osječke odbojkašice. One istoga dana, u Gradskom vrtu, od 17 sati dočekuju Novu Gradišku u posljednjem kolu razigravanja po skupinama državnog prvenstva. Vrlo važan nastup očekuje i stolnotenisače Vodovod Osijeka koji, također u Gradskom vrtu, u subotu igraju s dubrovačkim Libertasom. Dvoboj počinje u 17 sati, a Osječani će pokušati iznenaditi objektivno kvalitetniji gostujući sastav.

Kandit u nezavidnoj situaciji

Kuglači Kandita ugošćuju splitski Mertojak, a subotnji ogled na Pampasu počinje u 16 sati, a naša momčad je u nezavidnoj situaciji tako da joj svaki bod jako puno znači. Doduše, teško će biti iznenaditi drugoplasirane Splićane, ali vrijedi pokušati. Naš drugi kuglački prvoligaš Osijek je u puno boljoj i komfornijoj situaciji, budući da zauzima četvrto mjesto. Susret u Zadru s istoimenim domaćinom prilika je za osvajanje novih bodova. I na kraju nam ostaje još samo futsal. Osijek Kelme je, nažalost, prikovan za dno tablice, a ovoga vikenda naši „hakleri“ idu u goste zagrebačkoj Uspinjači Gimka.