Igrale su se finalne utakmice učenika i učenica osječkih srednjih škola u odbojci, futsalu, košarci i rukometu.

U dvorani Zrinjevac održan je Školski sportski dan za osječke srednjoškolce. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koju već godinama organizira Školski sportski savez Grada Osijeka, a program predviđa odigravanje finalnih utakmica za prvaka na gradskoj razini kada je riječ o odbojci, futsalu, košarci i rukometu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Rezultati svih utakmica

Donosimo i kompletne rezultate svih osam susreta upravo po redoslijedu sportova kojega smo spomenuli u prethodnoj rečenici. Dakle, igrali su: Primag – Sunce 2:0 u setovima (za najboljeg igrača izabran je Lovro Škugor), Medicinar – Gymnicus 2:0 (Dijana Karatović), Trgos – Medicinar 6:2 (Katarina Pranješ), Stroters – Kune 4:3 (Krešimir Šinko), Grados – Kune 43:34 (Vuk Dmitrović), Gymnicus – Grados 15:8 (Radmila Dadić), Ekonomac –Gymnicus 23:17 (Petra Jeršek) i Primag – Gymnicus 10:20 (Neven Radojević). Vrlo zanimljive nastupe između utakmica imale su i članice Kluba ritmičko sportske gimnastike Rondo iz Osijeka.

Kuprešak i Benić podijelili medalje

Na svakom susretu gosti su bili igračice i igrači osječkih klubova, pa tako i naši mladi nogometaši i hrvatski reprezentativci Mihael Kuprešak i Adam Benić, juniori NK Osijek. Oni su uručili medalje, pokale i priznanja sudionicima finalnog dvoboja u muškom futsalu. Cilj je ove manifestacije promicanje školskog sporta, druženje i upoznavanje učenika, razvijanje sportske kulture natjecatelja i navijača, kao i predstavljanje rada školskih sportskih društava. Kroz dvoranu je od jutarnjih do večernjih sati prošlo puno mladih sportaša i onih koji su ih došli bodriti, a za desetak dana slijedi drugi dio natjecanja u kojemu će sudjelovati osmoškolci.