Vrlo uvjerljivu pobjedu ostvarili su osječki košarkaši u borbi za bodove protiv vodeće momčadi na tablici.

Košarkaši Vrijednosnica Osijek iskoristili su umor vodeće momčadi na tablici HT Premijer lige te iznenadili Zadar u dvorani Gradski vrt. Vrlo borbeni i motivirani Osječani svladali su favorizirane goste s uvjerljivih 88:69 i tako ostvarili devetu pobjedu u borbi za bodove. „Brokeri“ sigurno idu ka plasmanu u play-off gdje svakako kvalitetom i pripadaju. Do vrlo važne pobjede došle su košarkašice Murse koje su u dvorani Jug bile bolje od izravnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipe Plamen Požega. Rezultat je bio 72:70, a to je Osječankama treći trijumf u sezoni.

Stolnotenisači osvojili vrijedne bodove

Itekako vrijedne bodove osvojili su i stolnotenisači Vodovod Osijeka koji se također bore za očuvanje prvoligaškog statusa. U subotu su bili domaćini dubrovačkom Libertasu kojega su svladali sa 4:1. Osječani sada imaju 22 boda i na šestoj su poziciji, ali samo s bodom više od pretposljednjeg Donata, dva kola prije kraja osnovnog dijela državnog prvenstva… Praznih ruku na gostovanju kod Dalmatinke ostale su rukometašice Osijeka, izgubivši rezultatom 27:23, pa i nadalje ostaje neizvjesnost oko njihova statusa uoči odlučujućih prvoligaških ogleda. Ugodno su, nakon dužeg vremena, iznenadili dečki iz Futsal kluba Osijek Kelme. Izvukli su prvi bod u gostima i to protiv Uspinjače u Zagrebu s kojom su odigrali neriješeno 2:2 iako su do 36. minute gubili 2:0…

Kandit u nezavidnoj situaciji

Odbojkaši Murse poraženi su u gostima od Rijeke s 3:0 u setovima, u ogledu koji im nije ništa posebno značio. Osječka momčad već u srijedu započinje doigravanje za prvaka Hrvatske, a u Gradskom vrtu će od 19 sati gostovati Centrometal. Ženski sastav Osijeka je svladao Novu Gradišku bez izgubljenog seta. U četvrtfinalu play-offa Osječanke sredinom ovoga tjedna gostuju kod Kaštele. Oba su naša kuglačka prvoligaša ostala bez bodova proteklog vikenda. Osijek je izgubio od Zadra sa 6:2, dok je Kandit na Pampasu morao priznati splitskom Mertojaku da je puno bolji. Bilo je 1,5:6,5. „Kanditovci“ su na pretposljednjem mjestu i sigurno će strepiti za opstanak uoči posljednja dva kola.