Prvoligaški status su izgubile košarkašice te jedna od dvije kuglačke momčadi koje su predstavljale Osijek u Prvoj ligi.

Proteklog su vikenda završena prvenstvena natjecanja za još dva osječka prvoligaša. I ostali smo pritom bez jednog člana elitnog razreda, budući da je taj status izgubio Kuglački klub Kandit. Njihova momčad nije imala nikakvih izgleda u posljednjem kolu u gostima kod prvaka Zaprešića koji nikome nije prepustio ni boda. Rezultat je bio 7:1. Kuglači Osijeka su, pak, na Pampasu bili bolji od Velebita s 5:3 i potvrdili četvrto mjesto na koje su već i naviknuti posljednjih sezona.

Stolnotenisači sačuvali status

Okončano je prvenstvo i kod stolnotenisača. Vodovod Osijek je pobjedom u Puli još u prošlom kolu osigurao opstanak, pa ga domaći poraz od trećeplasiranog Zagreba (2:4) nije uzdrmao. Čak su četiri momčadi na kraju osvojile po 25 bodova, među kojima i Osječani, no treći su odostraga i ostaju prvoligaši. Nažalost, to neće vrijediti za Osijek Kelme kada je riječ o futsalu. Bijelo-plavi su još jednom izgubili na domaćem parketu, ovaj puta od Splita rezultatom 2:3 i već je otprije poznato kako ispadaju iz Lige bez obzira na to što su preostala još tri kola.

Dobar otpor Zadru, ali ipak poraz

Prvoligaške utakmice od iduće jeseni neće igrati ni košarkašice Murse. Hrabro su se borile u dvorani Jug protiv Zadra, no bilo je ipak 68:70 i Osječanke kolo prije kraja više nemaju ni teoretskih izgleda spasiti se od „selidbe“ u Drugu ligu. Momčad Vrijednosnica Osijek danas (ponedjeljak) od 19 sati u dvorani Gradski vrt dočekuju zagrebačku Cibonu. Nakon što su nedavno svladali Zadar, „Brokeri“ se nadaju još jednom trijumfu protiv uglednog suparnika što bi im jako puno značilo u ostvarenju ambicija. Naime, konkurenti za ulazak u doigravanje, Gorica i Škrljevo u ovom su kolu pobijedili… Na kraju spomenimo da su nogometašice Osijeka u Rijeci slavile s uvjerljivih 7:1.