Ekipa Osijeka je u Zagrebu uvjerljivo svladala izravnog konkurenta Trešnjevku i najvjerojatnije ostaje u Prvoj ligi.

Odličnu partiju pružile su rukometašice Osijeka na presudnom gostovanju u Zagrebu gdje su odlučivale o svojoj prvoligaškoj sudbini. Osječanke su svladale izravnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipu Trešnjevke s uvjerljivih 30:23. Sada djevojke trenera Mrkonje imaju dva boda više u odnosu na Zagrepčanke i trebalo bi se dogoditi čudo da Osijek sezonu završi iza protivnika kojega je potpuno nadigrao na njegovu parketu.

Sve ovisi o Bjelovaru

Naime, Trešnjevka u posljednjem kolu gostuje kod Bjelovara gdje bi morala osvojiti oba boda da bi na kraju, u trokutu s našim prvoligašem i Murvicom, bila bolja u odnosu na Osijek i zadržala status. To baš i nije realno za očekivati budući da se Bjelovarčanke bore za treće mjesto i plasman u Europu. I dobro da je tako jer će imati itekako izražen natjecateljski motiv, tako da se unaprijed ne može govoriti ni o kakvim eventualnim kalkulacijama. Također, bilo bi preambiciozno vjerovati da Osječanke na oproštaju od svojih navijača mogu iznenaditi Lokomotivu u Zrinjevcu i tako same odlučivati o vlastitoj sudbini. Stoga će prvenstveno osluškivati vijesti iz Bjelovara, iščekujući potvrdu ostanka u Ligi.

Šest golova Viktoriji

Pobjedu su u borbi za prvenstvene bodove ostvarile i nogometašice Osijeka. One su gostovale kod Viktorije u Slavonskom Brodu gdje su u okviru 15. kola slavile rezultatom 6:0. Ništa drugo se nije ni očekivalo jer su učenice Tihomira Rudeža puno kvalitetnije u odnosu na protivnika. Zanimljivo je da će naše djevojke na istom gostovanju biti i sljedećeg vikenda, kada će s Brođankama igrati u polufinalu Kupa Hrvatske. Što se ligaškog natjecanja tiče, aktualne prvakinje su i dalje druge iza vodećeg Splita.