Susret između Osijeka i ekipe Katarina Zrinski iz Čakovca u nedjelju na Mačkamami počinje u 15 sati.

Tri su kola ostala do kraja državnog prvenstva za nogometašice. Ekipa Osijeka i dalje zauzima drugo mjesto iza vodećeg Splita koji ima prednost od tri boda i na samome kraju sezone dolazi na Mačkamamu. Ovoga će vikenda Osječanke igrati na svom terenu protiv ekipe Katarina Zrinski iz Čakovca, a nedjeljna utakmica počinje u 15 sati.

U subotu „Hod za život“ u Osijeku

Neki će se naši nogometaši, uz članove stručnog stožera, u subotu, 18. svibnja, priključiti akciji „Hod za život“ i tako podržati ovu inicijativu. Povorka će krenuti iz Parka Zrinjevac u 10 sati, a kretat će se Slavičekovom, potom Ulicom Hrvatske Republike, Županijskom i završiti na Trgu Ante Starčevića.

Međunarodni dan muzeja

U Muzeju Slavonije, također u subotu, bit će obilježen Međunarodni dan muzeja. Ovogodišnja je tema „Muzeji kao središte kulture: budućnost tradicije“. Pritom će biti naglašena velika važnost muzeja u suvremenom društvu koje se nalazi pred izazovima vrtoglavog tehnološkog napretka, gospodarskih kriza i socijalnih promjena, uključujući i velike migracije stanovništva. Od 10,30 do 12 sati bit će upriličena glazbena radionica, od 12,30 do 14 je otvorenje i obilazak muzejskog Odjela knjižnice dok je od 10 do 18 sati organizirano stručno vodstvo za građanstvo kroz muzejske prostore.