Igrali su mališani iz šest dječjih vrtića u organizaciji DV „Latica“, a podršku im je ponovno pružio NK Osijek.

Iznimno je veselo i zanimljivo u srijedu bilo na zelenoj, travnatoj površini u sklopu Dječjeg vrtića „Latica“ u Osijeku. U njihovoj je organizaciji održan jubilarni, 20, po redu turnir vrtićaraca u malom nogometu. Od osječkih vrtića, sudjelovali su: „Jaglenac“, „Nevičica“, „Pčelica“ i dakako „Latica“ kojima su se pridružili „Grlica“ iz Bilja i „Maslačak“ iz Bizovca. Program su svojim nastupima obogatile „Latičine“ mažoretkinje kao i njihov zbor predškolaca.

Ćosić i Barešić dijelili pokale i medalje

Iako to u konačnici nije bilo najvažnije, spomenimo da je prvo mjesto osvojila „Grlica“ pobjedom u finalu protiv „Latice“ i u to u neizvjesnom izvođenju „penala“. Turnir je i ove godine podržao NK Osijek čiji su nogometaši B momčadi Robert Ćosić i Marko Barešić malim nogometašima podijelili pokale i medalje.

Prije dva desetljeća na moju inicijativu smo započeli s ovim turnirom i drago mi je da je opstao i održava se u kontinuitetu. Cilj nam je promidžba zdravog načina života, tjelesnih aktivnosti i bavljenja sportom. Prethodno smo imali i radionicu „Navijajmo zajedno“ gdje smo našim mališanima govorili o kulturi navijanja na sportskim borilištima. Mogu reći da nam je „Kohorta“ u tome lijep primjer i na tomu im i osobno čestitam, istaknula je voditeljica DV „Latica“ i bivša istaknuta osječka atletičarka Mirela Svirać.

Djeca vole nogometaše u svome okruženju

Bijelo-plavi su domaćinima poklonili originalan dres s potpisima svih igrača, kao i loptu s kakvom se inače igraju prvenstvene utakmice u Gradskom vrtu. Suradnja s NK Osijek je, dakle, dugotrajna i na obostrano zadovoljstvo…

Posebno mi je drago zbog toga. Djeca uvijek vole vidjeti nogometaše u svome okruženju, fotografirati se s njima, zatražiti autograme. To znači da će NK Osijek u budućnosti imati i više svojih navijača. Drago mi je što nas uvijek podržite i redovito nam poklonite i klupski dres, pa već imamo i pravu kolekciju u našem hodniku. Uvijek ste nam dobrodošli i kad nam nije ovakav turnir, dodala je Svirać.