Odlučujući susret na Mačkamami je pratilo više od 1.000 gledatelja, a Osijek i Split odigrali su neriješeno 3:3.

Nogometašice Osijeka ipak nisu uspjele i 13. puta uzastopce osvojiti naslov državnih prvakinja. U susretu posljednjeg, 18. kola na Mačkamami su odigrale neriješeno 3:3 s izravnim i jedinim konkurentom, ekipom Splita. Utakmicu je pratilo više od tisuću gledatelja, među kojima je bila i „Kohorta“, a i gošće su imale svoje navijače. Na kraju im je osvojeni bod bio sasvim dovoljan za veliko slavlje do kojega bi došlo i da su Osječanke pobijedile s najviše dva gola razlike…

Pad u drugom poluvremenu

Naime, nakon što je Lojna postigla vodeći pogodak već u 2. minuti, Splićanke su uspjele brzo izjednačiti, pa je domaćinu u tim okolnostima trebala pobjeda od recimo 4:1. Golovima Balić i Balog Osijek je došao do obećavajuće prednosti od 3:1 što je bio i rezultat prvog poluvremena. Međutim, u nastavku su gošće bile bolje i opasnije, što su materijalizirale i s dva gola za remi koji je bio i najrealniji ishod ovoga derbija. Split je tako preuzeo primat u ligaškom natjecanju, a ove će dvije ekipe uskoro opet biti suparnici jer ih čeka borba za osvajanje Kupa Hrvatske.

Vekić do osmine finala Roland Garrosa

Osječanka Donna Vekić stigla je, u statusu 23. nositeljice, do osmine finala Grand Slam turnira „Roland Garros“ u Parizu. U meču za četvrtfinale zaustavljena je od Britanke Johanne Konte koja je slavila sa 6:2, 6:4 u setovima. Prethodno je naša istaknuta tenisačica svladala Ruskinju Samsonovu, Šveđanku Peterson i 15. nositeljicu, Švicarku Bencic. Donni u idućem razdoblju, do nastupa na kultnom Wimbledonu, slijede turniri na travnatoj podlozi u Nottinghamu, Birminghamu i Eastbournu.