Na gostovanju kod Lokomotive, bijelo-plavi su odigrali borbenu utakmicu u kojoj su ostavili srce na terenu te osvojili bod vrativši se dva puta iz rezultatskog minusa. Strijelci su bili Sasha Aneff i Aljoša Vojnović, a šteta da u potpunosti nije naplaćena dominacija u posjedu lopte te udarcima iz kuta. Osijek je tako došao do vrijednog boda, prije izuzetno važne domaće utakmice protiv Zadra.

Otvoren susret prepun sadržaja i bez ikakvih kalkulacija odigrali su Lokomotiva i Osijek na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Od prve minute, obje su momčadi razmišljale jedino o pobjedi, no na kraju je svakome pripao po jedan bod, unatoč tome što su domaći dva puta dolazili u vodstvo.

Osijek je tako zaprijetio već u prvoj minuti, no udarac Vojnovića nije bio dovoljno konkretan. Lokomotiva prvi put prijeti u devetoj minuti, no ni Andrijašević nije odradio bolju izvedbu, a tri minute kasnije prava prigoda za bijelo-plave. Ubacio je Matas, Vojnović pokušao iz poluvoleja, no Sluga je vršcima prstiju obranio. Sadržajno se nastavilo i dvije minute kasnije, no Mešanović je bio prekratak, a malo nakon toga pokušava i Leko, ali Lončarić je siguran na golu Osijeka.

Nakon toga je uslijedilo zatišje od desetak minuta, no onda su uslijedile dvije prigode Rukavine. Onu u 24. minuti nije iskoristio, odnosno lopta ga je na petercu iznenadila, ali zato je pogodio onu dvije minute kasnije. Bartolec je ubacio, napadač Lokomotive se uspio "sakriti" između Bralića i Matasa te pogoditi gol za vodstvo. Do odmora su se domaći zatvorili, a vrijedi spomenuti pokušaj glavom Mešanovića iz 40. minute te kontru Lokomotive, gdje Bručić nije iskoristio svoj ulazak iz drugog plana te je prebacio gredu.

U drugi dio trener Šušak kreće ofenzivnije te ubacuje Aneffa umjesto Peeva, a to se isplatilo već tri minute kasnije. Barišić je izveo korner, Platero bio najviše, a gol je na liniji potvrdio Sasha Aneff, iz svog prvog kontakta njome. No, izjednačujući pogodak uzrokovao je kratku dekoncentraciju koju koristi Franko Andrijašević. Došao je do lopte na 30-ak metara od gola, pravocrtno krenuo prema vratima te prebacio istrčalog Lončarića. Lokomotiva je tako ponovno povela.

Pola sata prije kraja, Šušak otvara još više te iz igre izlaze Čuljak i Matas, a ulaze puno ofenzivniji Glavaš i Škorić. Prva prilika je uslijedila u 63. minuti. Mešanović je napokon izbjegao zaleđe, a onda prekrasno pokušao parabolom s lijeve strane, ali doslovno centimetri su ga dijelili od pravog "eurogola". Samo minutu kasnije, vrata Osijeka je spasio Platero, kad je Bartolec ušao iz drugog plana, prošao i Lončarića te pucao, ali urugvajski stoper se u pravom trenutku našao na liniji.

Osijek izjednačuje u 72. minuti. Glavaš se na desnom krilu okrenuo te ubacio svojom slabijom, lijevom nogom i fantastično pronašao Aljošu Vojnovića, koji je manirom Van Persiea baca te pogađa donji lijevi kut vrata Simona Sluge. Posljednji dvadesetak minuta vidjeli smo dvije momčadi koje nisu zadovoljne bodom, a to je rezultiralo još ponekim prigodama. U 78. i 79. minuti je tako zaprijetio Borna Barišić. Prvi put je driblingom ušao u kazneni prostor, no obrana domaćih čisti u posljednji trenutak, a nakon toga je i šutirao desnom nogom s 20-ak metara, ali Sluga je tu loptu "iščupao" ispod grede.

Posljednja prilika za Osijek viđenja je kraj regularnog vremena, kad je Škorić pokušao gađati s ruba kaznenog prostora, no pola metra previsoko. Tako je ovdje došlo do podjele bodova, a NK Osijeku bi to trebalo puno značiti, prije svega na račun samopouzdanja, jer su odigrali jednu pravu utakmicu te pokazali karakter, ono što navijači žele vidjeti. Iduća domaća utakmica je direktni susret u obzir za ostanak, protiv Zadra, koji ovo kolo gostuje na splitskom Parku Mladeži.

Izjava trenera 
Mihin osvrt 
Razgovor s prvotimcem 
Statistika 
Izjava tjedna 
Live txt 

 

Lokomotiva vs Osijek 2:2Izjave trenera nakon utakmice. Uskoro opširnije.

Posted by Nogometni klub Osijek on Friday, April 10, 2015