Natjecatelji KDU-a Osijek u Splitu će pokušati osvojiti još jedan turnir momčadskog prvenstva Hrvatske i doći do titule.

Dizačima utega iz KDU-a Osijek ove subote se pruža lijepa prilika za osvajanje naslova momčadskog prvaka Hrvatske. Naime, treći po redu, ujedno i završni turnir najboljih klubova u državi bit će ponovno održan u Splitu gdje su Osječani već slavili na drugom ovogodišnjem natjecanju. Ako to uspiju ponoviti i ovaj puta, titula stiže u njihove vitrine. Trenutno Osijek ima 4 boda prednosti u odnosu na Kaštelu koja mu je konkurent u dvoboju za najviši plasman.

Teška zadaća „Brokera“ i Murse

Tešku zadaću u subotu od 17 sati u dvorani Gradski vrt imaju košarkaši Vrijednosnica Osijek. Domaćini su Gorici koja je u pet dosadašnjih susreta u borbi za bodove samo jednom izgubila, dok „Brokeri“ imaju skor 3-2. Na još težem ispitu bit će odbojkaši Murse koji idu u goste dosad maksimalno uspješnim Riječanima koji su u tri prethodna nastupa izgubili samo jedan set. Doduše, sve tri pobjede imaju i Osječani, pa će sigurno pokušati slaviti i na ovom tradicionalno neugodnom gostovanju. Odbojkašice Osijeka igraju u gostima kod Splita, a domaća ekipa trenutno ima bod više u odnosu na naše djevojke.

Rukometašice u Čakovcu

Nakon remija sa Sesvetama (25:25) sredinom ovoga tjedna na domaćem terenu, rukometašice našeg prvoligaša ovoga vikenda gostuju kod Zrinskog u Čakovcu. Trebao bi to biti ogled izjednačenih protivnika, pa se Osječanke imaju čemu nadati. Na Kvarneru će gostovati stolnotenisači Vodovod Osijeka koje u subotu dočekuje momčad Srdoča. Obje momčadi su do sada osvojile po 6 bodova i nalaze se u sredini prvenstvene ljestvice. Nikakvih problema u nedjelju ne bi trebale imati nogometašice Osijeka koje će odmjeriti snage s Viktorijom u Slavonskom Brodu.

Kuglački derbi začelja

Višestruke hrvatske prvakinje i ekipa Splita imaju maksimalan učinak u prvih pet kola i sve osim sigurne pobjede Osječanki bilo bi ogromno iznenađenje. Kuglači Osijeka igraju derbi začelja protiv Velebita u Otočcu. Domaćin je posljednji na tablici bez ijedne pobjede, dok Osječani imaju jednu i to iz prošlog prvenstvenog kola kada su slavili protiv Medveščaka. Što se tiče kuglačica Osijeka one ovaj puta gostuju kod koprivničke Podravke koja će imati ulogu favorita.