Svoj prvi naslov momčadskog prvaka Hrvatske naši su dizači utega potvrdili na posljednjem turniru održanom u Splitu.

Velike čestitke dizačima utega iz KDU-a Osijek na premijerno osvojenom naslovu momčadskog prvaka Hrvatske! Osječani su povijesni uspjeh ostvarili još jednim dobro odrađenim turnirom, ujedno i posljednjim ove sezone, odrađenim drugi puta uzastopce u Splitu. Osječani su u završnom krugu završili kao drugoplasirani iza domaće Matadure, dok je izravni konkurent Kaštela zauzeo četvrtu poziciju. Na kraju je Osijek, u ukupnom poretku, osvojio 44 boda, viceprvak je Matadura s 40, a Kaštelani su završili na trećem mjestu s 36 bodova. Titulu su u grad na Dravi donijeli: Ferenc Gyurkovics, Petar Bertagnin, Tomislav Špac, Šimun Matešić i Ivan Đureković. Bravo za dečke!

Odbojkašice slavile u Splitu

Nes(p)retan poraz doživjeli su košarkaši Vrijednosnica Osijek u domaćem ogledu s Goricom. Bilo je 95:96, a gosti su pobjedonosni koš postigli doslovno sa zvukom sirene za kraj utakmice. „Brokeri“ su igrali i ovoga utorka i to u međunarodnom Alpe Adria kupu. U Gradskom vrtu ih je svladao češki Armex Dečin sa 92:87. Prvi poraz doživjeli su odbojkaši Murse kojima je domaćin u Superligi bila momčad Rijeke. Dvoboj je bio neizvjestan, da bi na kraju ipak pripao Riječanima rezultatom 3:2. Uspješne su na gostovanju u Splitu bile naše odbojkašice koje su slavile također u pet setova i ostvarile drugu gostujuću pobjedu. Nažalost, bez bodova su ostale rukometašice Osijeka u susretu protiv Zrinskog u Čakovcu. Domaća je ekipa bila bolja s 34:29.

Treća uzastopna pobjeda „Vodenih“

Treću uzastopnu pobjedu zabilježili su stolnotenisači Vodovod Osijeka. Suparnik im je bila momčad Srdoča u Rijeci koju su Osječani svladali 3:1. Nikakvih problema nisu imale naše nogometašice koje su u Slavonskom Brodu nadigrale tamošnju Viktoriju s 5:0, pa i dalje sa Splićankama dijele prvo mjesto na ljestvici. U kuglačkom prvenstvu Hrvatske osječki su prvoligaši ostali praznih ruku. U derbiju začelja momčad Osijeka je poražena u Otočcu od „fenjeraša“ Velebita sa 6:2 dok su nam kuglačice izgubile od Podravke u Koprivnici s uvjerljivih 7:1.