Domaćini su u borbi za bodove naši košarkaši, rukometašice, odbojkašice, nogometašice i stolnotenisači.

Očekuje nas vrlo zanimljiv vikend kada je riječ o nastupima osječkih prvoligaša u borbi za prvenstvene bodove. Košarkaši Vrijednosnica Osijek u subotu od 17 sati dočekuju Adria Oil Škrljevo iz Rijeke u maloj dvorani Gradski vrt što će im biti prilika za treću uzastopnu pobjedu i skok sa sedme pozicije prema gornjem dijelu ljestvice. Ovaj će dvoboj imati i vrlo zanimljivu uvertiru u 15 sati na istom mjestu počinje revijalna utakmica između veterana hrvatske i osječke košarke s brojnim poznatim imenima i nekadašnjim državnim reprezentativcima.

Težak protivnik osječkih rukometašica

Također u subotu, u ranom terminu od 12,30 sati, sastaju se nogometašice Osijeka i ekipa Katarina Zrinski iz Čakovca. Na Mačkamami nitko ne očekuje bilo koji drugi ishod osim sigurne i uvjerljive pobjede domaćina. Puno težu zadaću imat će osječke rukometašice u ogledu s Bjelovarom. Subotnji susret u dvorani Zrinjevac počinje u 18 sati, a Osječanke trenutno imaju deset bodova manje u odnosu na svoje trećeplasirane gošće. Pitanje što mogu učiniti i stolnotenisači Vodovod Osijeka u domaćem ogledu s dubrovačkim Libertas Marincolorom koji je drugi na ljestvici. Igrat će se u dvorani Gradski vrt, isto u subotu s početkom u 17 sati.

Zanimljiva odbojkaška utakmica u Gradskom vrtu

Istoga dana vrlo će zahtjevnu zadaću imati odbojkašice Osijeka. One će ugostiti Marina Kaštelu u najljepšoj i najfunkcionalnijoj gradskoj dvorani, a igrat će se od 19,30 sati. Kaštelanke su na drugom mjestu, dok su naše djevojke četvrte u državnoj Superligi. Odbojkaši Murse dijele vodeću poziciju s Medicinarom iz Zagreba i Rijekom te su neupitni favoriti u gostima kod Rovinja čija momčad ima samo tri boda.