Naša najbolja selekcija u futsalu je u Gradskom vrtu osvojila drugo mjesto na kvalifikacijskom turniru za SP.

Središnji sportski događaj proteklog vikenda u gradu na Dravi svakako je bio završni nastup hrvatske futsal reprezentacije u elitnoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Naša je reprezentacija, nakon dvije pobjede, poražena u odlučujućem dvoboju od favorita Rusije rezultatom 3:4, osvojila je drugo mjesto iza Rusa u svojoj skupini, pa će razigravati u izlučnim kvalifikacijama za put u Litvu. Treba pohvaliti vrlo lijep ambijent u punom Gradskom vrtu i podršku koju su Stankovićevi izabranici imali s tribina.

Važne pobjede odbojkaša i rukometašica

Što se tiče osječkih klubova, važnu pobjedu ostvarili su odbojkaši Murse. Gostovali su u Sisku gdje su istoimenog domaćina svladali s 3:2, pa su odmah uz Riječane na vrhu ljestvice Superlige. Uspješne su bile i odbojkašice Osijeka u gostima kod Poreča, ne prepustivši domaćinu niti jedan set. Pobjednički niz nastavile su osječke rukometašice trijumfom u Zrinjevcu nad ekipom Sinja 22:20 što je četvrta utakmica uzastopce s maksimalnim učinkom.

Pobjeda osječkih kuglačica

Uzbudljiv susret odigrali su košarkaši Vrijednosnica Osijek i Splita u dvorani Gradski vrt. Rezultat je bio 99:103. Kuglači Osijeka su na Pampasu poraženi od splitskog Mertojaka 3:5, a istim rezultatom naše su kuglačice bile bolje od Splita. Očekivan poraz doživjeli su stolnotenisači Vodovod Osijeka jer su igrali s vodećim Starr Varaždinom koji je pobijedio s 3:0.