Odbojkaši ponovno u 1. jakosnoj skupini Superlige, a strijelci iz GSD Osijek 1784 najbolji u gađanju zračnim oružjem.

Odbojkaši Murse ostvarili su očekivanu pobjedu nad Marsonijom u 16. kolu Superlige. Gosti u Slavonskom Brodu nisu izgubili niti jedan set, pa će se od sljedećeg mjeseca natjecati u kvartetu najboljih hrvatskih klubova (Mladost Zagreb, Mladost Ribola Kaštela, Rijeka i Mursa Osijek). Uspješne su bile i osječke odbojkašice, svladavši u dvorani Gradski vrt ekipu splitskih Brda također s maksimalnih 3:0. Osječanke su tako zadržale vodeću poziciju u 2. jakosnoj skupini državnog prvenstva.

Važna pobjeda stolnotenisača

Nikakvih izgleda nisu imale rukometašice Osijeka u dvoboju s koprivničkom Podravka Vegetom. U Zrinjevcu je bilo 30:41, a kuriozitet ovoga dvoboja je spoznaja da je Osječanka Dora Lacković prvakinjama postigla čak 15 golova! Važnu pobjedu ostvarili su stolnotenisači Vodovod Osijeka i to protiv izravnog konkurenta Pule. Naša je momčad iskoristila prednost domaćeg terena i dobila ovaj dvoboj s 3:1 izborivši se za četvrtu poziciju na prvenstvenoj ljestvici. Nažalost, kuglači Osijeka su ostali na samome začelju nakon poraza 7:1 u Čakovcu od Željezničara, a bez bodova su istim rezultatom ostale i osječke kuglačice u gostima kod porečke Istre.

Trijumf strijelaca u obje ekipne konkurencije

Atletičar Slavonije Žito Ivan Horvat nastupio je na Dvoranskom prvenstvu Europe u Istanbulu. U skoku s motkom ostao je bez plasmana jer zbog bolova u leđima nije bio spreman za veće domete. Novu priliku za ostvarivanje norme (5,60) za odlazak na Europsko prvenstvo u Parizu imat će krajem ovoga mjeseca u dvorani Gradski vrt na Memorijalu „Josipa Gašparca“. Istaknimo i to da je u Osijeku proteklog vikenda održano i državno prvenstvo u gađanju zračnim oružjem koje se bodovalo i za pojedinačno prvenstvo Hrvatske. Prvo mjesto ekipno su i u muškoj i u ženskoj konkurenciji ostvarili članovi GSD Osijek 1784. Osim toga, Leon Luka Čelić je pobijedio u kategoriji mlađih seniora dok je Marijana Matea Štrbac bila najbolja među streljačicama.