Najbolji osječki atletičar u subotu nije uspio ostvariti normu za Europsko prvenstvo, no još će biti prigoda…

Iako je očekivano pobijedio na trećem Memorijalu „Josip Gašparac“, održanom u subotu u dvorani Gradski vrt, najbolji osječki atletičar Ivan Horvat nije uspio ostvariti kvalifikacijsku normu za plasman na Europsko prvenstvo u Parizu. Horvat je preskočio 5,40 metara i nije bio daleko od priželjkivanih 5,60, visine koju će pokušati dosegnuti na sljedećim natjecanjima. Vrijedno je spomenuti osobni rekord Ivana Paravca u istoj disciplini koji je s rezultatom 5,10 izborio odlazak na Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u Keniji.

Mursa uz bok Riječanima

Odbojkaši Murse su i posljednji prvenstveni dvoboj prije doigravanja četiri najbolje momčadi u Hrvatskoj riješili u svoju korist. Ovaj puta je to bilo u Zagrebu protiv Medicinara s 3:1 u setovima. Osječani su osvojili 44 boda kao i Rijeka koja ima nešto bolji set-količnik. Pobijedile su i osječke odbojkašice i na domaćem parketu. Bile su bolje od ekipe Splita s 3:1 i sačuvale vodeću poziciju u Drugoj jakosnoj skupini. Uspješan nastup imali su i košarkaši Vrijednosnica Osijek, u Gradskom vrtu protiv sinjskog Alkara. Do uvjerljive pobjede 91:72 ponovno ih je predvodio Antonio Jordano koji je u posljednje vrijeme u najboljoj formi.

Nogometašice krenule „sedmicom“

Seriju od tri uzastopna poraza prekinule su rukometašice Osijeka. U dvorani Zrinjevac svladale su slabije plasiranu Dalmatinku iz Ploča sa 26:21. Prvu ovogodišnju službenu utakmicu odigrale su osječke nogometašice i to u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. U Slavonskom Brodu deklasirale su tamošnju Viktoriju rezultatom 7:0. Novi poraz doživjeli su kuglači Osijeka koji su izgubili od Medveščaka u Zagrebu sa 6:2 dok je ženski sastav Osijeka ’97 bio bez ikakvih izgleda s Mlakom u Rijeci (8:0).