Priprema se online utrka u kojoj će sudionici trčati po svojim domovima i dvorištima, a imat će humanitarni karakter.

Brojni sportaši rekreativci ni u vrijeme pandemije ne odustaju od svojih uobičajenih kilometara, poštivajući preporuke o propisanom razmaku i svemu ostalome. Utrke su ipak nešto drugo i mnogima zasigurno nedostaju, pa su u Ferivi sportu, Glasu Slavonije i Sportsko-rekreativnom klubu Žuti šešir odlučili „doskočiti“ i ovim skučenim okolnostima u kojima trenutno živimo. Možda se na prvu čini nevjerojatnim, no riječ je o online utrci koja je nazvana „Ostani kod kuće i otrči peticu za KBC“. Petica se, dakako, odnosi na kilometražu, a sve je zamišljeno u virtualnom obliku dok se trči po kući, stanu ili dvorištu.

Trčanje između 16. i 18. travnja

Ovo bi premijerno natjecanje bilo održano između 16. i 18. travnja, zaključno u 18 sati dok bi idućega dana bilo upriličeno proglašenje pobjednika i to točno u podne. Svi koji istrče zadanu „peticu“ trebaju ili screenshotati aplikaciju ili na neki drugi način dokazati da su to napravili te rezultat objaviti na svom Facebooku u događaju Pet za KBC. Uz to će trebati dodati osobnu fotografiju sa startnim brojem, isprintanim na mobitelu ili tabletu kao i „fotke“ svoje imaginarne „staze“.Tada će krenuti glasovanje samih sudionika i njihovih navijača za najzanimljiviju rutu i najboljeg natjecatelja. Konačni poredak će se dobiti na osnovu (z)broja glasova.

Poziv svim sportašima i rekreativcima

Svakako je bitno potencirati humanitarni karakter ove zanimljive inicijative jer se prikupljaju sredstva za osječki KBC i to za unaprjeđivanje borbe protiv korona virusa. Organizatori vjeruju da će se njihovom pozivu odazvati veliki broj zaljubljenika u trčanje i sport iz cijele Slavonije i Baranje, pa i izvan naše regije kako bi ova akcija bila što uspješnija. Svaki će sudionik dobiti startni paket s online brojem, diplomom i mjesečnom pretplatom na Glas Slavonije. Oni najuspješniji će biti darivani i posebnom majicom s logom ove online utrke, dok će po troje natjecatelja s najvećim brojem glasova osvojiti i nagradu Ferivija. Konačnog pobjednika očekuje i godišnja pretplata na jedini slavonsko-baranjski dnevni list koji će reportažu o ovom događaju objaviti u ponedjeljak, 20. travnja.

Startnina je 50 kuna

Što se tiče još nekih tehničkih detalja, treba istaknuti kako startnina iznosi 50 kuna, a sav prikupljeni novac ide u već spomenutu svrhu. Startnina se uplaćuje na SRK Žuti šešir, Koranska 25a, 31000 Osijek, na broj računa: HR3623600001102694170. U opisu plaćanja treba navesti Pet za KBC uz ime sudionika. Poziv na broj je 00 ili 99, ovisno o banci preko koje se obavlja uplata. Prihvatite izazov, sudjelujte i dajte svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji koja je uistinu jedinstvena!

Foto: Glas Slavonije/Facebook