U Perivoju kralja Tomislava od 4. do 7. lipnja igrat će brojni poznati tenisači i tenisačice koje je okupila Donna Vekić.

Naš će grad od 4. do 7. lipnja biti domaćin vrlo zanimljivog sportskog događaja i to u prekrasnom Perivoju kralja Tomislava. Riječ je o turniru „Hrvatski Premier Tenis“ koji zbog svojih sudionika svakako zaslužuje pozornost domaće, pa i međunarodne javnosti. Inicijatorica je ovom prigodom bila najbolja osječka sportašica, 24. tenisačica svijeta i hrvatska Fed Cup reprezentativka Donna Vekić sa svojom obitelji. Pritom je naišla na potporu i Osječko-Baranjske županije, kao i sponzora koji su se rado uključili u ovu zaista jedinstvenu priču humanitarnog karaktera. Naime, i ovaj je turnir sastavni dio akcije pod nazivom „Hrvatska i tenis protiv Covida-19“.

Dolaze Čilić, Ćorić, Ivanišević, Majoli…

U Osijeku će, uz našu Donnu, idućega tjedna zaigrati Marin Čilić, Borna Ćorić, Nikola Mektić, Ivan Dodig, Ana Konjuh i još brojni istaknuti domaći tenisači i tenisačice, a svoj će pečat ovom spektaklu zasigurno dati legende poput Gorana Ivaniševića i Ive Majoli, kao i Jelene Kostanić-Tošić i Gorana Prpića. Iako gledatelji, nažalost, neće moći uživo svjedočiti vrlo kvalitetnoj i zanimljivoj teniskoj reviji, utjeha ljubiteljima sporta je u spoznaji da će sve moći pratiti pred svojim malim ekranima. Gledatelji će tijekom prijenosa uživo svojim telefonskim pozivima moći donirati novac za projekt hrvatskih znanstvenika na istraživanju virusa te pronalaženju cjepiva i lijeka protiv Covida-19. Također, dio sredstava, iz nagradnog fonda sudionika, bit će namijenjen osječkom KBC-u za nabavku potrebite opreme i uređaja.

Svi će mečevi biti ozbiljni

Donna Vekić je iznimno zadovoljna reakcijom svojih kolega i prijatelja koji su se rado odazvali pozivu i, kako je rekla, jedva čekaju doći u Osijek.

Svi smo se vratili normalnim treninzima i nestrpljivo čekamo nove izazove. Što se našeg turnira tiče, sigurno će svi mečevi biti vrlo ozbiljni, očekujem borbu za svaki poen. Raspored će biti napravljen idućih dana, a osobno imam veliku želju, kao i uvijek, biti pobjednica. Bilo bi mi drago kada bi ovakva manifestacija postala tradicionalna te se i ubuduće ponavljala u našem gradu. Zahvaljujem svima koji su podržali ovu ideju.

Dakako da je ovakav događaj i značajna promocija kontinentalnog turizma u Osječko-baranjskoj županiji kao i svih blagodati ovoga kraja. Također, važna je poruka koja će putem medija biti odaslana diljem Europe i svijeta da Hrvatska zna, može i ima veliko srce. To su, između ostaloga, naglasili i ostali sudionici konferencije za novinare, među kojima je bio i znanstvenik Dragan Primorac, predsjednik Međunarodnog društva primijenjenih bioloških znanosti.