Odlični su bili hrvatski gimnastičari u Mersinu, a od osječkih klubova izdvajamo pobjedu odbojkaša Murse u pravom derbiju s Mladosti.

Hrvatski reprezentativci u finalu su Europskog gimnastičkog prvenstva, održanog u nedjelju u turskom Mersinu, postigli izvrsne rezultate! Posebno izdvajamo našeg mladog, 20-godišnjeg Osječanina Aurela Benovića kojemu je ovo bio prvi nastup u finalu tako velikog natjecanja, a uspio je osvojiti srebrno odličje u vježbi na parteru! Veliki je to uspjeh za člana GD Osijek Žito pred kojim je, očito, blistava budućnost. Puno iskusniji Tin Srbić je bio također drugoplasirani na preči čime je obranio naslov viceprvaka, a srebro je osvojio i proslavljeni  hrvatski gimnastičar Filip Ude na konju s hvataljkama. Na istoj je spravi još jedan proslavljeni državni reprezentativac, naš sugrađanin Robert Seligman zauzeo četvrto mjesto i ostao samo na korak do postolja. Svima im čestitamo na izvrsnim postignućima!

Mursa jedina neporažena!

Iznimno važnu pobjedu ostvarili su odbojkaši Murse koji su u dvorani Gradski vrt ugostili dosadašnjeg lidera na ljestvici, zagrebačku Mladost. Bilo je 3:1 u setovima za učenike trenera Marija Tepperta koji su trenutno jedina neporažena momčad među prvoligašima! Dečki su odlično odradili posao i pokazali da su u stanju boriti se za najvišu poziciju u državnom prvenstvu. Futsal momčad Osijek Kelme u subotu je u dvorani Zrinjevac igrala neriješeno sa zagrebačkom Uspinjačom. Osječani su do boda došli u posljednjim minutama igre, a konačan je rezultat bio 4:4. Dvostruki strijelac za domaćina bio je Andrej Pandurević dok su po jedan gol postigli Lima i Šalaj. Osječke košarkašice proteklog su vikenda ugostile Plamen iz Požege te rezultatom 76:67 ostvarile sigurnu, petu ovosezonsku pobjedu, četvrtu za redom. U subotu se posebno istaknula efikasna Petra Šimunić s 29 poena.

🎓 - Tekst napisali studenti Akademije za umjetnost i kulturu u sklopu stručne prakse u nogometnom klubu Osijek.