Najbolji osječki veslači ostvarili su zapažen uspjeh na zagrebačkoj regati Svjetskog kupa i nastavljaju borbu za Olimpijadu.

Proteklog vikenda značajan su uspjeh ostvarili najbolji osječki veslači, braća Anton i Patrik Lončarić na Svjetskom kupu na zagrebačkom Jarunu. Bili su treći u posadi hrvatskog četverca bez kormilara, ispred kojega su se plasirali Francuzi i Poljaci. Lončarićima je to bio jako dobar ispit, kao što će im biti i sljedeći nastup u Luzernu, a sve na putu ka ostvarenju velikog cilja – plasmana na Olimpijske igre u Tokiju. Svakako im želimo da u tome uspiju! Što se tiče košarkaša, sezonu je završila momčad Vrijednosnica Osijek i to porazom na gostovanju kod Gorice rezultatom 108:83. „Brokeri“ su na kraju prvenstva zauzeli deveto mjesto među 12 najboljih klubova u Hrvatskoj i najvažnije im je bilo sačuvati prvoligaški status.

Osječke rukometašice nastavljaju natjecanje

Uspješan je vikend iza osječkih nogometašice koje su na startu doigravanja za prvaka Hrvatske svladale zagrebački Agram. Igralo se na terenu „Kraj Drave“, a Osječanke su slavile s uvjerljivih 8:0. Što se tiče ostalih prvoligaša iz grada na Dravi, aktivne su još i rukometašice Osijeka koje su dočekale lijepu vijest iz Zagreba. Naime, Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza donio je odluku o nastavku ligaških natjecanja koja su prekinuta početkom travnja uslijed pojačanih epidemioloških razloga. Našim je djevojkama ostalo za odigrati još šest utakmica, a prva je na rasporedu u subotu protiv Sesveta u dvorani Zrinjevac.

🎓 - Tekst napisali studenti Akademije za umjetnost i kulturu u sklopu stručne prakse u nogometnom klubu Osijek.