U Luzernu je održana izlučna kvalifikacijska utrka za plasman na Olimpijske igre i za posadu hrvatskog četverca.

Braća blizanci Patrik i Anton Lončarić pokušali su na izlučnoj regati Svjetskog veslačkog kupa u švicarskom Luzernu izboriti plasman na Olimpijske igre. Nažalost, za sada nisu uspjeli ostvariti te svoje vrlo ambiciozne planove, budući da četverac bez kormilara u kojem su veslali s Markom Ukropinom i Ivanom Pitonom nije prošao u finale spomenute utrke. Hrvatska je posada polufinale okončala na četvrtom mjestu, dok su tri najbrže izborile samu završnicu što samo po sebi nije bilo dovoljno za put u Tokio. Naime, olimpijsku vizu osigurale su samo dva najbolja četverca što dovoljno govori o zahtjevnoj zadaći koju su imali i naši mladi veslači koji će u budućnosti zasigurno imati sličnih prilika za odlazak na najveće sportsko natjecanje.

I treći remi osječkih i splitskih nogometašica

U doigravanju državnog prvenstva za nogometašice ekipa Osijeka je gostovala kod jedinog konkurenta u borbi za titulu. Splićanke su bile domaćin na Poljudu, a nakon što su Osječanke imale vodstvo od 2:0, golovima Lorene Balić i Martine Šalek. To je bila treća ovosezonska međusobna utakmica, a zanimljivo je da su sve tri završile bez pobjednika. Dobra je stvar za igračice trenera Marijana Vuke da su postigle dva pogotka u gostima, što bi moglo biti vrlo bitno uoči vjerojatno presudnog ogleda koji će uslijediti u gradu na Dravi.

Cannonsi ipak bez finala

U borbi za plasman na završnicu Hrvatske Flag Football Lige osječki Cannonsi nisu uspjeli osigurati finale. Bili su domaćini na pomoćnom igralištu „Kraj Drave“ i ostvarili jednu pobjedu (Dubrovnik 45:32) i jedan poraz (Bjelovar 32:61) što im nije bilo dovoljno za mjesto među tri najbolje momčadi američkog nogometa koje će se u play-offu boriti za naslov državnog prvaka. Imajući u vidu brojne ozljede tijekom sezone, nastupi naših „Topova“ mogu se ocijeniti uspješnima.