Nakon ljetne stanke te priprema, polaznici Škole nogometa od ovoga vikenda kreću s natjecanjima u svojim prvenstvima. Juniori, Kadeti i Pioniri natječu se u I.HNL, dok će se ostale kategorije natjecati u svojim I. i II. Kvalitetnim ligama mladih.

O Školi nogometa u Osijeku ne treba posebno trošiti riječi, ona je jedna od najboljih i najproduktivnijih u Hrvatskoj, a NK Osijek je u svojoj prošlosti itekako imao koristi od nje. U zadnjih nekoliko godina, polaznici Škole nogometa pokazali su i dokazali kvalitetu na državnoj razini osvajanjem nekoliko prvenstava i kupova, ali i osvajanjem pojedinačnih nagrada za najbolje igrače svojih dobnih kategorija. Prošla sezona možda nije bila jedna od najuspješnijih za klub, no nekoliko mladih potentnih igrača ponovno je „iskočilo“ te su priključeni radu s prvim sastavom, a neki su zabilježili i svoje prve nastupe i golove (Josip Špoljarić, pogodak Hajduku na Poljudu).

Od nove sezone 2015./2016. sustav za natjecanja nešto je drugačiji. U natjecanje I. HNL ulaze Juniori, Kadeti te Pioniri dok su ostali smješteni u natjecanja I. i II. Kvalitetne lige mladih. Izdvajanjem ove tri kategorije (Juniori, Kadeti, Pioniri) za najviši državni rang natjecanja stvara se veća koncentracija kvalitete za ove dobne kategorije koje su u osjetljivom periodu kada od mladića polako postaju igrači. Svakako to neće umanjiti značaj ostalim ligama koje će također biti nešto jače i kvalitetnije te kao takve biti pogon koji će stvarati i selektirati mlađe igrače za viši rang.

Mnoge selekcije odigrale su pripremne turnire prije početka sezone na kojima su bilježili jako dobre rezultate. Izdvojit ćemo samo neke – Pioniri osvojili drugo mjesto na jakom međunarodnom turniru u Skopju. Redom su padali Vardar, Talent, Skenderberg, Vojvodina, Shkendija. Jedini poraz zabilježen je u finalu protiv Partizana. Nadodat ćemo kako su Kadeti na istom tom turniru osvojili peto mjesto. Početnici su sudjelovali na turniru u Andrijaševcima gdje su osvojili prvo mjesto. Uvjerljivo su pobjeđivali vršnjake Lovora, Budainke i Graničara (Županja), Olimpije, Frankopana te u finalu Akademiju Krpan&Babić. Kadeti II sudjelovali su na Memorijalnom turniru Mravunac Fegeli te osvojili drugo mjesto. Do finalne utakmice s Hajduk u kojoj su poraženi, Kadeti II slavili su protiv Dinama i Cibalije.

Od ovoga petka ( 4.9.) kreću utakmice I. i II. Kvalitetne lige mladih, a od subote ( 5.9.) utakmice I. HNL. Već u prvom kolu Pioniri i Kadeti odigrat će derbi utakmice s Rijekom koja dolazi u goste. Raspored utakmica je niže u tekstu.

1. HNL
Subota
Juniori vs Istra 10 sati
Nedjelja
Pioniri vs Rijeka 11 sati
Kadeti vs Rijeka 13 sati

1.KLM
Petak
Početnici vs Hypo Limač 20 sati
Početnici II vs Hypo Limač 21 sat

Subota
Mlađi Pioniri vs Hypo Limač 19 sati
Pioniri vs Hypo Limač 20 sati

Nedjelja
Slavonija vs Kadeti II 9 sati
Slavonija vs Juniori II 11 sati