Nogometaši Osijeka odigrali su na Kantridi svoju najbolju gostujuću utakmicu ove sezone, no kuće se vraćaju bez bodova.

NK Rijeka 2:1 NK Osijek


Budući da, do posljednjeg trenutka, nije bilo sigurno hoće li se susret i odigrati, jasno je bilo stanje terena, koji je bio vrlo mokar i otežavao je normalnu pas igru te su se momčadi morale prilagoditi uvjetima. U otvaranju susreta to nikome nije išlo u prilog.

U takvim uvjetima, momčad Osijeka je prva zaprijetila, no Šorša ne uspjeva zabiti nakon što je bio oči u oči s Vargićem.

Rijeka je svoju prvu priliku iskoristila i pogodila. Igrala se 12. minuta, Jajalo je ubacio iz prekida, do kojeg je došlo nakon prekršaja na Jugoviću, a Miral Samardžić utrčava u peterac i pogađa za 1:0. Nakon toga se utakmica rasplamsala, a viđene su dobre prilike na obje strane. Kramarića i Krstanovića je zaustavio okvir gola, dok je Osijek zaprijetio preko Peroševića i Glavaša. No, na odmor se otišlo s minimalnom prednosti domaće momčadi.
U drugi dio je Osijek ušao puno hrabrije nego što je to bio slučaj na nekim drugim gostovanjima te u 47. minuti ima dobru priliku. Glavaš je šutirao, lopta je išla prema golu, ostao je dojam da je nekoga u bloku pogodila u ruku, no jedanaesterca nije bilo. U 62. minuti, 2:0. Loptu je ubačena s desne strane te dolazi do Moisesa na drugoj vratnici, koji usamljen trese mrežu.

Osijek se niti tada nije predao, a nagrada je došla u 73. minuti, kad Jonjić koristi lošu reakciju Vargića za 2:1. Do kraja susreta se moglo do izjednačenja, blizu su bili Barišić i Pranjić, no nisu pogodili i Rijeka je izborila tri boda. Dojam je ipak ostao vrlo dobar, a u prilog činjenici da je ovo najbolja gostujuća utakmica Osijeka, govori i to da smo imali čak i dva udarca prema vratima više od svojih domaćina.