Osječki je vratar statistički gledano prvi vratar HNL-a ove sezone, pa ga je nekorektno prozivati zbog jedne pogreške

Da u nogometu nema pogrešaka, blažih ili onih malo težih i svima vidljim, bilo bi i puno manje pogodaka, to je sasvim jasno. One vratarske su u pravilu najosjetljivije jer su i najvidljivije, o njima se u pravilu najviše i priča. Eto, jedan takav kiks dogodio se našem vrlo pouzdanom vrataru Zvonimiru Mikuliću, lopta mu je nekako „izmigoljila“ iz ruku, prevarila ga i odskakutala u mrežu u toj nesretnoj 90. minuti susreta s Istrom, u kojem je domaćin praktički već uknjižio nove bodove na svom kontu. No, znate već onu otrcanu, ali istinitu frazu „nije gotovo sve dok sudac ne odsvira kraj“... Dobivena situacija pretvorila se u gubitak dva domaća boda, ali je i to sastavni dio igre, kako smo napisali odmah po svršetku utakmice.

Ipak je to bila nesreća

Upozoravali smo prije nedjeljnog dvoboja da Osijek neće imati nimalo laku zadaću. Istra je u odnosu na samo otvaranje sezone i onaj poraz od 0:1 na Aldo Drosini, angažirala čak osam novih igrača i to je sada respektabilna momčad u HNL okvirima. Imat će s njima problema i ostali, kao što su ih imali Osječani dobrim dijelom susreta u Gradskom vrtu. Iako su Bijelo-plavi imali laganu inicijativu i veći posjed lopte, činjenica je također da su gosti imali dvije jako dobre situacije za vodstvo pri rezultatu 0:0. Jednom je Miloš bio neprecizan nakon što je izbio „oči u oči“ s Mikulićem, a drugi je puta osječki vratar uspio sačuvati mrežu dobrom intervencijom kada mu je prijetio Solomon. Nažalost, to mu nije uspjelo i u samom smiraju dvoboja, a Stepčić ga je svladao uz veliku naklonost sreće i donio Istri bod koji nije nezaslužen. Bez obzira koliko je Osijek bio blizu petog uzastopnog trijumfa...

Ejupi predvodi klupske strijelce

Bilo bi nepotrebno, pa i pomalo neozbiljno kritički se osvrtati na ovaj nastup našeg prvoligaša samo zbog spoznaje da je prekinut pobjednički niz. Uostalom, znali smo da se u seriji od tri uzastopna domaća nastupa jako teško dolazi do maksimalnog učinka. I ne trebaju se igrači i njihov trener za bilo što opravdavati. Htjeli su,naravno, pobjedu kao i u svim prethodnim utakmicama, ali nekada se i zapne u tim nastojanjima. Šteta, doduše, s obzirom da je Osijek i u ne baš uvjerljivom izdanju, bio tako blizu punom pogotku. Momčad ponovno nije ostala dužna na planu htijenja i borbenosti, no nije uspjela sačuvati vodstvo koje je svojim golom domaćinu omogućio Ejupi koji se opet izdvojio na vrhu klupske liste strijelaca, četvrti puta pogađajući suparničku mrežu.

I dvije od tri su - uspjeh

Ništa se bitno ne mijenja nakon ovoga remija. Osječanima je već u subotu prilika da pobjedom nad Interom, ponovno na svom terenu, zadrže korak s vodećim Riječanima, a ostanu ispred Dinama i Hajduka što je svakako, samo po sebi, i lijepo i ne baš uobičajeno. I sedam od mogućih devet bodova iz tri vezana domaćinstva bila bi vrlo dobar učinak i treba učiniti sve da ga se i ostvari. A optuživati i prozivati bilo koga zbog samo jedne pogreške, u ovom slučaju Mikulića, nije ni korektno ni pošteno. Dovoljno je podsjetiti na prošlotjedne statističke pokazatelje u kojima je osječki vratar bio najuspješniji od svih svojih kolega iz prvoligaških klubova nakon devet odigranih kola. Zato je zaslužio malo više respekta.