Primjerice, samo je Boban bio u četiri vrlo izgledne prilike,  a  šanse su propuštali i Mioč, Knežević, Ejupi..

Nekako je čudna bila utakmica između Osijeka i Intera u Gradskom vrtu. Prezentacija Bijelo-plavih, kako je to rekao i njihov trener Zoran Zekić, nije bila baš nešto dojmljiva i kvalitetna, ali je i unatoč tomu domaćin ipak bio puno bliže pobjedi nego gosti iz Zaprešića koji su svoj cilj na kraju – ostvarili. Dovoljno je nabrojati samo one čiste situacije i prigode koje su Osječani imali u suparničkom šesnaestercu, pa da zaključak bude kako je prije svega ta nedorečenost i dekoncentracija u završnici utjecala na gubitak još dva domaća boda.

Čak sedam obećavajućih situacija...

Kronološki ćemo se osvrnuti na ono najvažnije. Mioč je promašio u 22., Boban nije zabio u 41., potom je Knežević bio neprecizan u 50., nakon toga opet u 51., 69. i 82. Boban ne koristi odlične prilike, da bi seriju neuspješnih pokušaja okončao Ejupi u 85. minuti. To je, ipak, sedam itekako obećavajućih šansi, ne računajući Ejupijev pogodak iz jedanaesterca sredinom prvog poluvremena. Dakle, moglo je, itekako je moglo, biti na kraju puno više zadovoljstva u redovima osječkog prvoligaša. Sama činjenica da je gostujući vratar Čović bio najistaknutiji pojedinac susreta govori sama za sebe, a domaći nogometaši su ga razbranili svojim nedovoljno ubojitim i konkretnim udarcima, posebno u drugom poluvremenu. A na drugoj strani, Inter je praktički iz svoja dva ozbiljnija pokušaja zabio jedan gol, dovoljan da iz Osijeka odnese vrijedan bod. Mikuliću je zabio donedavni suigrač Šarić i to u nezgodnom trenutku, kada se očekivao kraj prvog dijela utakmice, prije odlaska na odmor.

 Ipak im je lakše u gostima

Nije Osijek drugi puta za redom uspio doći do punog plijena pred svojim navijačima koji su ga, treba i to istaknuti, uporno i zdušno bodrili od prve do posljednje minute, tako da nema mjesta razultatskom zadovoljstvu u Gradskom vrtu. Isto tako, nema razloga ni za nekakve posebne kritike jer da je iskorištena samo jedna od brojnih prigoda, dojam bi zasigurno bio pozitivniji, a rezignaciju bi zamijenilo rezultatsko zadovoljstvo. Domaća serija utakmica nije urodila priželjkivanim bodovnim učinkom, međutim, uzdamo se u to da su Osječani ove sezone puno ubojitiji u gostima. Stoga ćemo nakon reprezentativne stanke s velikim zanimanjem čekati derbi na Rujevici gdje će Zekićevu momčad ugostiti lider HNL-a, zahuktala Rijeka. Pritom je više nego ugodno podsjetiti kako je Osijek u prethodnih pet gostujućih nastupa ostvario svih pet pobjeda....