U zanimljivom susretu odigranom u Gradskom vrtu Osijek i Dinamo su podijelili bodove nakon rezultata 1:1. Dinamo je poveo u 26. minuti preko Domagoja Pavičića, a za Osijek je izjednačio Jasmin Mešanović, pogotkom u 84. minuti susreta.

Susret je započeo sporije što se tiče prigoda, no izuzetno agresivno i borbeno. U takvoj igri do prve je prilike došao Osijek i to u 18. minuti. Borna Barišić je ubacio iz kuta, na petercu našao Bralića, koji je odlično šutirao glavom, a s linije je spasio Matel. Dvije minute kasnije još jedan lijep pokušaj Aljoše Vojnovića, no njegove škarice su prebacile gol.

Dinamo je iz svoje prve prilike postigao pogodak. Junior Fernandez je odigrao loptu s desne strane, Bralić ju je uspio dohvatiti, no time samo smiriti za Pavičića, koji ulazi u kazneni prostor i pogađa kraj Mikulića za vodstvo gostiju. Idući prijetnju smo vidjeli u 34. minuti, a bile su to još jedne škarice, ovog puta Peroševića, no sudac je dosudio opasnu igru osječkog napadača.

Do odmora smo vidjeli još dvije prigode. Pjaca je, u 38. minuti, pokušao iskosa, no prebacio je vrata, a odličnu priliku za Osijek propušta Perošević u 42. minuti. Čuljak mu je odigrao sjajnu loptu u prostor, napadač bijelo-plavih bježi obrani, no ne snalazi se dobro i Eduardo zatvara prolaz lopti, koja završava u njegovom naručju. Tako se na odmor otišlo s prednosti gostiju.

Drugi dio ponovno otvara Perošević, no udarac je bio preslab da bi završio pogotkom, kao i Henriquezov s druge strane, dvije minute kasnije. U 55. minuti ponovno po prigoda za obje momčadi. Kod Dinama je Henriquez bio prekratak, a Perošević s druge strane dobro skače, ali lopta upućene od Barišića bila je preteška za bolju realizaciju.

Dinamo je do drugog pogotka mogao u 67. minuti, no tad se iskazao vratar Mikulić, krasno obranivši udarac Fernandeza, a dobro je reagirao i na udarac Pjace, tri minute kasnije. Osijek je nastavio pritiskati, i to je urodilo plodom u 84. minuti. S lijeve je strane ubacio Jamak, na drugoj vratnici našao Vojnovića, koji spušta u sredinu, gdje je Mešanović i to je 1:1, nakon udarca špicem kopačke. Do kraja susreta nije bilo ozbiljnih prigoda i Osijek dolazi do vrijednog boda te zauzima trenutno čvrsto osmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Vezano:
Kronologija
Izjave trenere i igrača