Bijelo-plavi su oba puta ove sezone nadigrali i svladali momčad Zagreba, pa ne skrivaju želju da tako bude i u trećem međsusobnom ogledu koji slijedi.

Osijek se definitivno pokrenuo. I to je najvažnija spoznaja, vezana uz dolazak novog trenera Ive Šuška. Utakmice protiv Splita i Dinama su pokazale da momčad može igrati dobro i angažirano, da kvaliteta zasigurno postoji, a to su potvrdili i rezultati u tim ogledima. No, iskusni kormilar dobro zna da je njegova misija tek na početku, da se ne smije zanositi osvojenim bodovima u konteksu činjenice da će svaki sljedeći dvoboj također biti gotovo kvalifikacijskog značaja. Bijelo-plavi izgledaju bolje nego jesenas, to je neupitno, ali je prerano pomisliti da će Vojnović i suigrači bez problema ostvariti cilj i izboriti opstanak jer je situacija na tablici i dalje vrlo ozbiljna i ne dopušta ni najmanje opuštanje. Naprotiv...

Vrlo bitna će u tom kontekstu biti utakmica sa Zagrebom, predstojeće nedjelje na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Tada će Šušak vidjeti kako mu igrači „dišu“ kada se igra izvan Gradskog vrta, koliko su hrabri i odlučni da i na strani zaigraju bez kalkulacija kako bi nastavili uspješnu seriju. Protivnik je daleko bodovno odmaknuo i najveće je ovosezonsko iznenađenje, ali je u oba susreta s Osječanima ostao bez bodova. Nadamo se i vjerujemo da će rasplet ponovno biti isti. Uzdamo se pritom u dobru formu, kompletiranje igračkog kadra jer će za momčad konkurirati i trojica internacionalaca: Platero, Aneff i Peev, kao i objektivnu spoznaju da je motiv našeg prvoligaša ipak jači i veći u odnosu na protivnički.

Naravno, ne može samo to biti dovoljno za pobjedu, no moglo bi utjecati na pristup, od samog početka. Osijeku i dalje „gori“ pod nogama dok je Zagreb u potpuno lagodnoj situaciji, bez ikakvog „mača nad glavom“. Osim toga, u ulici pjesnika nema nikakvog navijačkog pritiska, izvjesno je da će gostujući „drukeri“ biti glasniji od petorice, šestorice „Bijelih anđela“, a to odgovara svakom Zagrebovom takmacu jer Medićevi dečki praktički ne osjećaju prednost domaćeg terena. Ipak, osvojili su toliko bodova da im se mora čestitati, ali ne i pretjerano respektirati.

Trijumf nad Zagrebom u Kranjčevićevoj jedini je Osijekov trobod na strani, a za ostanak u Ligi takvih će pobjeda morati biti više. Svi igrači našeg kluba vjeruju da su bijelo-plavi i pojedinačno i kolektivno bolji od Zagreba, ističući da su to u dva prijašnja nadmetanja i potvrdili. Prisjećajući se tih susreta, ne možemo reći da nisu u pravu, međutim, realnost je da „pjesnici“ imaju 30, a Osječani samo 19 bodova na kontu. A ta razlika nije nastala – sama od sebe. Zna to jako dobro i Ivo Šušak. Stoga će od svojih izabranika i ovaj puta tražiti da i posljednji atom snage ostave na travnjaku. I vrućeg srca, a hladne glave, dođu do rezultata koji bi nas dodatno ohrabrio za sve ono što će uslijediti u nastavku HNL-a.