Svaki je bod  posebno važan, posebno u susretima protiv izravnih konkurenata u borbi za spas.

Bili smo tužni, ne i razočarani nakon utakmice s Hajdukom. Muči nas spoznaja da su nam bijelo-plavi ostali bez ijednog boda  na domaćem terenu što nikako nije dobro u situaciji u kojoj se nalaze, a s druge strane – igra je pokazala da Osijek nema razloga za bilo kakav defetizam. Slažem se s igračima koji su spomenuli i faktor sportske sreće jer ne može se uvijek puniti suparnička mreža kao u ogledima sa Splitom i Zagrebom... Nije realno očekivati da se tako efikasna izdanja učestalo ponavljaju, a ono što smo u posljednje vrijeme vidjeli od osječkih nogometaša ipak je zalog optimizmu za ono što slijedi.

No, daleko je još opstanak u Ligi. Netko možda i nije potpuno svjestan Šuškovih riječi „kuća nam gori“ i ozbiljnosti situacije u donjem dijelu prvenstvene ljestvice. Vrlo je mala bodovna  razlika i samo u jednom kolu se mogu promijeniti pozicije na tablici. Trenutno je najugroženija Istra 1961, ali Puljani imaju samo tri boda  manje u odnosu na Osječane kojima su u nedjelju domaćini. Zadar nam se primaknuo na dva boda  zaostatka, a miran ne može biti ni Slaven Belupo koji je sedmi s dva boda više u odnosu  na momčad našeg prvoligaša. Čak je i Split, donedavni pretendent na Europu, došao u situaciju da mu svaki bod puno znači kako bi izbjegao neugodnosti i pad u opasnu zonu...

Uzdamo se u spoznaju da Vojnović i suigrači pružaju dobre partije, da su to prepoznali i navijači koji ih bodre i ispraćaju pljeskom s travnjaka bez obzira na rezultat(e). Nije upitno da Osijek ima kvalitetu da i dogodine bude u HNL eliti, no treba biti vrlo oprezan. Isto razmišljaju i u suparničkim redovima. Zadar se uzdigao iz agonije angažiranjem Štimca, pojačao je i igrački kadar, odnedavno i dovođenjem Krstanovića, a ni u Istri zasigurno ne misle da su baš najlošiji u prvoligašoj konkurenciji. Vjetar u leđa daju im i američki ulagači koji žele kupiti klub, a logistički se, čitamo u tisku, osnažio i klub iz Koprivnice. Spominjem to u kontekstu činjenice da će puno detalja, pa i financijska stabilnost, utjecati na rasplet situacije u borbi za spas.  Stoga  Šuškova momčad baš svakoj sljedećoj utakmici mora pristupiti kao da je – kvalifikacijska! Posebno su važni bodovi u međusobnim ogledima s „davljenicima“, pa u tom kontekstu iščekujemo i predstojeći pulski dvoboj  Istre i Osijeka.

Vjerujemo u naše dečke jer znamo da mogu. Ne dvojimo da će na terenu, bez obzira na protivnika, uvijek pružiti maksimum jer u ovoj situaciji svako kalkuliranje može biti itekako opasno. Trebaju nam i znalci i pravi „fajteri“ koji ni pred kime neće ustuknuti, kada je o borbenosti  i odlučnosti riječ. Zato i u Pulu idemo hrabro, s ciljem da se kući vratimo s punim plijenom!