U Gradski vrt stiže respektabilni protivnik, međutim, situacija u kojoj su bijelo-plavi zahtjeva pristup da se na domaćem terenu mora tražiti put do trijumfa.

Nismo u Puli gledali onakav Osijek, kakvog bismo ga voljeli vidjeti u svim prvenstvenim ogledima do kraja sezone. Mislim da dijelim mišljenje navijačkog puka da su nam bijelo-plavi u dvoboju s izravnim konkurentom nekako ostali zatomljeni, previše orijentirani na defanzivu s premalo konkretnih napadačkih pokušaja, što se očitovalo i u broju izravnih udaraca ka suparničkim vratima. Bilo je to nedovoljno za ostvarenje rezultatskih ambicija iako se može zaključiti da je protivnik pobijedio i uz dozu sportske sreće jer ni on nije ponudio ništa posebno, ali je poentirao u samom finišu utakmice...

Ne želim se, međutim, previše osvrtati na ono što je iza nas. Puno je korisnije posvetiti se i razmišljati o onome što slijedi, a iz poraza (dva uzastopna) vrijedi izvući određene pouke. I dobro je što između dva kola nema baš vremena za nekakvo produljeno kukanje i lamentiranje o onome što je bilo loše jer, evo, nova je utakmica već u petak. I u njoj je moguće ne samo popraviti dojam, nego i povećati bodovni konto, a to je uvijek najvažnije. Netko će reći da su nam želje nerealne jer dolazi Rijeka, trenutno možda i najkompaktnija momčad u HNL-u, ali ne treba se time opterećivati.

Nisu Riječani nepobjedivi, niti se protiv njih treba unaprijed odreći punoga plijena, skromno razmišljajući kako je i bod kvalitetan ulov. Možda će i biti, ovisno o odnosu snaga i kretanju rezultata u tih 90 minuta koji nam slijede u Gradskom vrtu, međutim, treba vjerovati da se i s viceprvakom može izvući maksimum. Zašto ne, uostalom, Rijeka je i prošle sezone bila odlična, a Osječani su je dobili pred svojim navijačima i to potpuno zasluženo. Često i motiv može presuditi, a Osijekov bi morao biti veći i izraženiji u odnosu na suparnički jer su Riječani „zacementirani“ na drugoj poziciji na kojoj će zasigurno i ostati.

A naš prvoligaš je u grčevitoj borbi za spas, stoga na terenu mora izvući i posljednji atom snage, ne opterećujući se previše rejtingom i adutima definitivno respektabilnog takmaca. Uz veliku želju, najavljivano „bacanje na glavu“, dakako i nužnu koncentraciju, priželjkujući i osmijeh božice Fortune, osječki nogometaši mogu srušiti favorita. Bila bi to jako velika pobjeda, posebno slatka i motivirajuća, pa je našim dečkima poželimo uz glasnu potporu s tribina!