Kormilar bijelo-plavih cijeni škotsku momčad i njihova trenera, no vjeruje da će Osijek na kraju biti uspješniji.

Redovitu je konferenciju za novinare uoči utakmice s Rangersom F.C. odradio trener Osječana Zoran Zekić. Pressica je potrajala 15-ak minuta, a kormilar našeg prvoligaša je djelovao opušteno i optimistično. Prenosimo neke od njegovih odgovora, a cjelovitu konferenciju možete pogledati na našem Facebooku…

Stanje - Stanje u momčadi je zadovoljavajuće, po mojoj procjeni puno bolje nego prošloga tjedna. Mislim da smo ipak uhvatili ritam i svježinu i da ćemo u četvrtak biti na potrebnoj razini za rezultat kojega svi priželjkujemo.

Viša razina - Naravno da se može igrati protiv Rangersa, no prvenstveno želim napomenuti da ćemo morati biti na puno boljoj i višoj razini nego s Moldavcima. O detaljima koje smo zamijetili kod Škota ne bih javno pričao, to ostaje nama za analizu i kvalitetnu pripremu.

Rangers - Oni su dosta promijenili momčad u odnosu na prošlu sezonu, doveli su veći broj novih igrača, a i trener je novi, itekako poznato ime u svijetu nogometa. Rangers ima ogroman broj osvojenih trofeja, što je nama dodatni motiv.

Želja - Moramo igrati pametno, odgovorno, agresivno s preciznim prvim pasom, da ne gubimo puno lopti u sredini kako je to bilo protiv Moldavaca. Također, moramo biti puno stabilniji i okomitiji s brzim prebacivanjem linija i priključkom prema naprijed. Vezni igrači, posebno, moraju biti na vrhunskoj razini.

Boban / Grgić - Izgubili smo privremeno Bobana koji nam je donosio silinu i prodornost u napadu, šteta što ga neće biti u ovoj utakmici, ali se nadam da će ga oporavljeni Grgić dobro zamijeniti. Mislim pritom i na borbenost i na trku i na samu tranziciju na terenu.