Trener našeg drugoligaša pozitivnim je ocijenio pripreme, vjerujući da će mu momčad biti potpuno spremna.

Momčad Osijeka II okončala je najvažniji dio priprema za nastavak sezone među drugoligašima. Dva su tjedna Bijelo-plavi bili u Medulinu gdje su odigrali i veći broj kontrolnih utakmica, pomalo već uigravajući i najbolji sastav.

Mogu reći da sam zadovoljan, i radom na treninzima i prikazanim na prijateljskim susretima. Angažman je bio na visokoj razini, a sada nam preostaje još ovih desetak dana da ih iskoristimo najbolje što možemo i potpuno spremni dočekamo prvo proljetno kolo u kojem ćemo odmah imati derbi sa Šibenikom, rekao je trener Osječana Dino Skender.

U subotu završne provjere

Posljednje dvije provjere Osijek II će imati predstojeće subote, 23. veljače. Prvo će oni koji se pokušavaju izboriti za veću minutažu za suparnika na stadionu Olimpije u Donjem gradu imati trećeligaša Cibaliju s početkom u 13 sati. Nešto kasnije, od 17 sati, igrači koji su se sasvim približili udarnoj jedanaestorici na glavnom terenu Gradskog vrta odmjerit će snage s BSK-om iz Bijelog Brda, drugim slavonskim drugoligašem.

Mislim da će to u konačnici biti sasvim dovoljan broj provjera. Znat ćemo mogućnosti svakog pojedinca i lakše se odrediti za momčad koju ćemo suprotstaviti Šibenčanima na početku nove polusezone. Ostali su nam neki igrači koji su odradili pripreme i s prvotimcima iz A momčadi, tako da možemo računati na Bagadura, Radeljića, Marina, Talysa i Todorova, a ostao nam je u kadru i M'Pinda.

Dosta je novih igrača

Dosta je igračkih promjena u osječkim redovima, pa nije jednostavno posložiti praktički novu ekipu za nastavak natjecanja…

Da, nema nam prvog strijelca Špoljarića, u odnosu na proteklu jesen ne možemo računati niti na Pilja koji je također stalno na raspolaganju treneru Zekiću, a s nama više nisu ni Štrkalj i Juranović. Još smo neke igrače dali na posudbu, dok su neki drugi stigli u naše redove poput Dage (Sesvete), Kolege (Kustošija) spomenutog Todorova (Novigrad), zatim Todoroskog (Vardar), Almeide (Brazil), Gačića (Čepin). Ima tu još nekih novih lica, no pojedinci su proslijeđeni u juniorski sastav, ističe Skender.