Bilo je prigoda, mogli su do pobjede i jedni i drugi, a Osječani su dobili pljesak navijača za angažman koji su prikazali.

Dojam – Nije to bila utakmica u kojoj se „umiralo u ljepoti“, ali se ne može reći da nije bila sadržajna i zanimljiva. Osijek je u prvom poluvremenu po svemu zaslužio rezultatsku prednost, međutim, na odmor je ipak otišao u minusu jer je protivnik praktički iz jedine konkretnije situacije izborio jedanaesterac i postigao pogodak. S druge strane tri svoje izgledne šanse, domaćin nije uspio realizirati. U nastavku su Bijelo-plavi relativno brzo stigli do izjednačenja, nakon čega se igralo „va banque“, obostrano napadački, pa je još poneki gol mogao pasti na obje strane, budući da su i „Lokosi“ opasno prijetili. Osječkoj momčadi se nema što prigovoriti kada je angažman i agresivnost u pitanju, ali se u drugom dijelu sezone  pojavio ozbiljan problem realizacije. Marić je suviše usamljen kao vodeći strijelac HNL-a i netko bi mu se morao što prije pridružiti u  pogađanju suparničkih mreža...

Pljesak – I kada se ne osvoje sva tri boda, ne znači da je nužno biti razočaran i baš sasvim nezadovoljan. Potvrdila je to i reakcija osječkih navijača koji su po svršetku ogleda s Lokomotivom zapljeskali našim nogometašima. Prepoznali su pritom njihovu želju i zalaganje, odlučnost da ostvare pobjedu, pa je atmosfera na tribinama bila poticajna i gledatelji su sve do posljednjeg sučevog zvižduka vjerovali da Osijek može slaviti u ovom susretu. Nije se dogodio takav rasplet, drugi je to remi uzastopce u Gradskom vrtu, no bilo je pozitivnih stvari i treba vjerovati da će momčad u nastupajućim ogledima biti učinkovitija. Nadamo se već protiv Rijeke na Rujevici.

Foto: Davor Javorović/Pixsell