„Gladni“  dobrog nogometa i željni borbe za mjesto pri vrhu prvenstvene ljestvice, navijači Osijeka konačno su došli na svoje.

Više nam nije mučno pogledati tablicu i strijepiti od svakog sljedećeg protivnika, opterećeni borbom za opstanak već od samog početka sezone. Stvari su se sasvim promijenile. Sve je, zapravo, drugačije u Gradskom vrtu. Vratilo nam se zadovoljstvo, onaj osjećaj kojega smo već i zaboravili, da je Osijek svima konkurentan. I da se spreman suprostaviti na terenu i najboljima, među koje sada ubraju i našu momčad. Kada smo posljednji puta, nakon šest odigranih kola, bili treći na tablici? Sjeća li se itko?

I ne samo to. Ova atmosfera koja prati sve što se u klubu događa, također je potpuna preobrazba u odnosu na vrijeme iza nas. Članstvo u navijačkom bijelo-plavom klubu, godišnje ulaznice, praćenje na webu i društvenim mrežama... sve je dobilo sasvim novu dimenziju. Grad diše sa svojim klubom, to je ono što smo priželjkivali, ono što je bilo (i još uvijek je...) podjednako važno kao i nužan pomak u rezultatskom smislu. Uostalom, jedno uvjetuje i „vuče“ ono drugo. Dugo je trebalo da se opet osjeti ta sinergija između igrača i navijačkog puka, da nam svaka sljedeća utakmica donosi osjećaj ugode, a ne više grča u želudcu.

Potvrditi primat u regiji

U takvom raspoloženju dočekujemo i subotnji slavonski derbi. Ogledi sa susjedima iz Vinkovacama uvijek imaju taj predznak jer to nikad nisu bile tek „obične“ utakmice. Bez obzira što je Osijek u vodećem tercetu, a Cibalia među onima koji su sada pri začelju. I ti su nam dvoboji nedostajali proteklih sezona, kada je Slavonija imala samo jednog prvoligaša. Ovako je ipak ljepše, dokazivati primat u regiji uvijek je motiv više. Nekako nam je i raspored domaćih susreta išao na ruku. Prvo Rijeka, potom Hajduk, sada i Cibalia, tribine osječkog stadiona lijepo su popunjene, ambijent je poticajan, a podrška bijelo-plavima raste iz utakmice u utakmicu...

Zato smo sigurni da će derbi biti slavonski nogometni praznik kojega istinski ljubitelji nogometa nikako neće propustiti. Osijek traži prvu domaću pobjedu, Kohorta će opet biti brojna i glasna, a neće izostati ni dolazak Vinkovčana, što je također dobro. Pred nama je svakako zanimljivih 90 nogometnih minuta, pa nam preostaje na kraju zaključiti – vidimo se u Gradskom vrtu!