Šuškove riječi da za njega i momčad od sada vrijedi „ratno stanje“ daje do znanja na čemu će novi trener posebno inzistirati...

Nismo startali dobro. Naprotiv, momčad nam je, nakon slabe i jalove igre (a ponovno i sudačkih pogrešaka u korist protivnika) poražena u Zadru i pala je na posljednje mjesto na tablici. Dakako, svi znamo što bi ta pozicija uvjetovala na kraju sezone, pa se naježimo i od same pomisli na takav rasplet. Uslijedila je reakcija klupskog čelništva za koju se ne može reći da je bila neočekivana, pa je došlo do promjene na kormilu našeg prvoligaša. Tomislav Rukavina razriješen je dužnosti te ispraćen javnom zahvalom predsjednika Slobodana Tolja za ono što je uspio odraditi u svom jednogodišnjem mandatu na klupi, a to se odnosi na prošlosezonski dojmljiv bodovni  učinak u grčevitoj borbi za opstanak koja je, srećom, pozitivno okončana. No, ova je natjecateljska godina obilježena uistinu skromnim igrama i rezultatima, pa su Osječani u 20 utakmica osvojili i više nego skromnih 15 bodova  i trenutno svima gledaju u leđa.

To je upalilo zvono na uzbunu u Gradskom vrtu, situacija je proglašena alarmantnom i žurno se krenulo u potragu za novim trenerom. Prvi je, zapravo i jedini ozbiljan izbor bio provjereni stručnjak Ivo Šušak. Njega uz Osijek veže i neupitan emotivni odnos, budući da je u dva navrata vrlo uspješno vodio bijelo-plave koji su tada uspjevali izboriti i plasman u Europu. Sada o takvim dostignućima ne možemo ni sanjati. Isključivo nas zanima ostanak u HNL-u, što će i za novog kormilara biti nedvojbeno teška misija... Ne zanosimo se mislima da je Šušak čudotvorac, ali vjerujemo da će svojim znanjem, iskustvom i odlučnošću  ostvariti zadaću. Igračima je već pri prvom ulasku u svlačionicu jasno dao do znanja što ih čeka i kakav će biti režim rada idućih dana, tjedana i mjeseci. Popusta nema ni za koga jer Šušak dobro zna da u ovim okolnostima jedino „krvava koljena“ i bespoštedni  pristup mogu donijeti priželjkivani pomak. I prvenstveno - odmak s dna ljestvice. Spomenuo  je termin „ratno stanje“ i koliko god se to nekima činilo možda možda i pretjeranom, makar i figurativnom usporedbom,  činjenica je da sadašnji plasman iziskuje potpunu mobilizaciju. I to svih u Klubu, ali prvenstveno profesionalaca u kopačkama o kojima ipak sve najviše ovisi. Budu li slijedili svog novog  „zapovjednika“, maksimalno odgovorno i koncentrirano na svakom treningu i utakmici, stvari bi mogle i morale krenuti na bolje.

Puno toga će pokazati već subotnji ogled sa Splićanima, bez obzira što tek pristigli trener nema potpuni uvid o mogućnosti onih koji su mu povjereni na vođenje. No, i po samome pristupu ćemo vidjeti kako momčad diše pod Šuškovim ravnanjem. Osobno se nadam da će i navijači prepoznati ovu, ne samo kriznu, nego sada već i kritičnu situaciju i pomoći Osijeku svojim dolaskom na stadion i bodrenjem s tribina. Ne mogu se oteti dojmu da bi nas, sve skupa,  jedna pobjeda, uz ostavljeno srce  igrača na travnjaku, značajno ohrabrila i ubrizgala nužnu dozu optimizma za sve ono što nam slijedi. Ajmo, stoga,  po te dragocjene bodove ,  jednakim žarom i na terenu i na tribinama!